www.car.cz
 

Lacko vyhrál obě sobotní jízdy RAce Trucků
     tisková zpráva


pole position v octaviích má Janák
 
Suverénem sobotních jízd divize Race Trucks se stal Adam Lacko s vozem MAN, který stylem start-cíl zvítězil v kvalifikační i pohárové jízdě. Dobře si vedl i Vojtíšek na Renaultu, ale v jeho týmu po radosti nakonec zavládl smutek. Po dvou dramatických kvalifikačních trénincích Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu získal pole position pro nedělní závody vedoucí pilot průběžného bodování Jiří Janák.
 
Divize Super Race Trucks měla v sobotu na programu už tradičně měřený trénink. Po celých 40 vyhrazených minut se na prvním místě držel francouzský jezdec v barvách roudnického Buggyra týmu Ludovic Faure. Jeho stájový kolega David Vršecký, který je po šesti podnicích na druhém místě průběžné klasifikace, byl třetí. Jenže v poslední minutě jeho čas překonal o pouhých 12 setin sekundy dravý Španěl Albacete, který také jede s Buggyrou. Vršecký už měl odjetý maximální počet povolených kol a do dalšího souboje s časomírou se už pustit nemohl.
 
Velice dramatické souboje, v Mostě dosud neviděných 26(!) vozů třídy Race Trucks, sledovali diváci už v kvalifikační jízdě. O první místo se tvrdě bojovalo hned od startu, kdy se na první pozici usadil Lacko, těsně sledovaný zkušeným Vojtíškem. Ten jel s velkým handicapem, neboť hned v prvních zatáčkách přišel o jeden z vodojemů na chlazení vozu. Přesto se ale dokázal za Lackem udržet po celých osm kol a v závěru se i snažil útočit na vítězství. V průběhu závodu se pořadí na dalších místech několikrát změnilo, k čemuž přispělo mnoho karambolů. Skvělou premiéru předvedl na domácí trati roudnický Buggyra tým, který exhibičně nasadil do slabší divize nový tahač Freightliner s trojnásobným šampiónem Gerdem Körberem za volantem.
 
A nebýt kolize při předjíždění jednoho ze slabších jezdců o jedno kolo, mohl se Körber zařadit v cíli hned za Lacka a Vojtíška. Body za třetí místo bral Portugalec Jose Rodrigues. Také do hlavního závodu vystartoval bleskově Lacko, za kterým se po několika strkanicích vyvezl Němec Bernau. Vojtíšek držel třetí místo a s kouřícím vozem kroužil s bezpečným náskokem před dalším polem po dráze. Jenže po dojezdu cílem byl diskvalifikován, protože nezajel do boxů, když mu komisaři několikrát signalizovali technickou závadu. Bronz tedy nakonec získal překvapený Brit Stuart Oliver. Technické problémy potkaly Körbera, který tentokrát s Freightlinerem do cíle nedojel.
 
V dopolední kvalifikaci octavií dlouho vedl zkušený Došek, kterého však asi po půlhodině přeskočil mladý Rosina. Janákovi mechanici opravovali řízení vozu poškozené po výjezdu z trati v samém úvodu měřeného tréninku, takže jezdec v  závěru vyhrazené hodiny stihl odkroužit jen několik ostrých kol. Během nich se mu však podařilo vyšvihnout se do samého čela tabulky. Velice dobře také zajel v poháru hostující  Jiří navrátil a získal druhou příčku. Až třetí byl Rosina a čtvrtý Došek. V odpoledním tréninku si pak své časy zlepšili pátý Matějovský a šestý domácí Bohuslav.
Nedělní program závodů začíná už v 8,30 prvními warm-upy
(28.8. 2004)
 
 
tisk  info
  Dušan Matouš
                                  

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose