www.car.cz
 

Česká cross country rally zná již zná kalendář 2011
     24.11.2010 22:48 - tisková zpráva


Devátou sezónou pokračuje cross country rally v České republice. V současné době se sestavuje kalendář na příští rok. Ten by se měl sestávat ze šesti podniků, z nichž jen jeden se odehraje na území republiky. Neustále se totiž nedaří uspořádat u nás kvalitní soutěž, odpovídající současné úrovni závodění v této disciplíně.

 

Kalendář je sestaven z osvědčených soutěží v zemích střední Evropy tak, že jsou současně zařazeny v seriálu Středoevropské zóny FIA. Naše mistrovství je společné s  mistrovstvím Polska a Slovenska. Už tři roky se úspěšně rozvíjí česko – polská spolupráce při účasti na soutěžích a při jejich organizaci,“ říká  šéf komise FAS Jiří Přibyl.

 

Mistrovství cross country rally je organizováno pro automobily ve skupinách T1,T2,a  nově  pohárový seriál v rámci mistrovství pro T3. „Jednáme s FASem a organizátory soutěží o zařazení  některých podniků do českého poháru pro trucky ve skupině T4 podle FIA,“ doplňuje Přibyl.

 

Již třetím rokem je v mistrovství zařazena taky kategorie Q . Skupina qvadů se dělí na třídu s jednou, či dvěmi poháněnými nápravami. Licence na tuto skupinu je buď automobilová, či motocyklová.

 

Seriál soutěží cross country rally je rozdělen na soutěže podle délky selektivních sektorů na ty s koeficientem 1  (do 200 km) a 2 (nad 200km ostrých kilometrů). První den soutěže jsou vždy na programu přejímky soutěžících a prolog, který určuje pořadí do vlastní soutěže, která probíhá následující dny. 

 

Na víkendové  schůzce v polském Krakově o tomto víkendu byl  připraven kalendář závodů na nadcházející sezónu.

 

Kalendář 2011

 

6.-8.5.        Rabakoz kupa        Kapuvár (H)

26.-28.6     Baja Carpathia       Rzesow (PL)

21.-24.7.    Prohun 500            Gyula (H)

 9.- 11.9     Baja Poland            Sczecin (PL)

30.9.– .10.  Internext rally        Vsetín (CZ)

14.- 16.10.  Baja Slovakia        D.Streda (SK)  

 

 

 

více:   www.rally-raid.eu    www.ccrally.com 

 


 
 
Fotogalerie:   Baja Poland 2010 a vozy týmu Offroadsport.cz, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose