www.car.cz
 

Bratři Mičánkové nebudou obhajovat, další plány teprve střádají
     30.11.2010 22:17 - tisková zpráva


Bratři Mičánkové nebudou obhajovat svůj společný titul

Bratři Jiří a Tomáš Mičánkové nebudou v příští sezoně obhajovat v okruhových automobilových závodech v divizi 4 do 3500 ccm svůj letošní první společný vytrvalostní titul. Do šampionátu nasadí stáj Mičánek Motorsport stejně jako v letošní sezoně zřejmě dva vozy, bratrská dvojice se ale rozdělí.

"Samozřejmě se nabízí, aby oba opět společně obhajovali své prvenství. Musím ale přihlédnout také k ekonomické otázce, která je neméně důležitá," přiznal na dnešní tiskové konferenci šéf stáje a otec obou jezdců Jiří Mičánek, který prozradil pouze to, že jednu posádku bude tvořit Mičánek s Tomášem Pivodou a tato dvojice by měla s vozem Porsche 997 RSR útočit na obhajobu titulu. "Záměrně ale neříkám, který z bratrů s Pivodou pojede. Rozhodnutí by mělo padnout do konce roku," dodal šéf stáje, která má za sebou velice úspěšnou sezonu. Druhý z bratrů bude sedlat druhý vůz Porsche s novým jezdcem týmů, jehož příchod je teprve v jednání.

Kromě titulu ve vytrvalostních závodech skončila na druhém místě další týmová posádka Pivoda s Martinem Jermanem, který se v příští sezoně přechází z okruhů na závody vrchařů. Jiří Mičánek junior získal ještě titul ve sprinterském seriálu a Tomáš Mičánek se stal absolutním vítězem německého seriálu Porsche Super Sport Cup.

Za toto prvenství převzal Tomáš Mičánek při sobotním slavnostním vyhlášení v Německu kromě trofejí za získání titulu převzal i poukaz na lednovou školu zimního ježdění za Polárním kruhem na zamrzlém finském jezeře Pasasjärvi nedaleko města Ivalo. "Už se na tuto jezdeckou školu, kterou bych měl absolvovat v lednu, těším. Zimní podmínky a jízda na sněhu a ledu mě láká. I když zřejmě budeme jezdit na pneumatikách s hřebíky," popsal Tomáš Mičánek.

Svoji účast v německém seriálu si musel vybojovat, neboť k prvnímu závodu na okruhu Nürburgring odjížděl s tím, že budou pokračovat pouze v případě, že dojede v první desítce. Tomáš skončil čtvrtý, ve druhém třetí. Ještě zkusili druhý závod, v němž uspěl podobným způsobem.

Jiří Mičánek obhájil ve vytrvalostních závodech titul, který získal před rokem s Jermanem. "Získat letošní titul bylo snazší, neboť jsme s bratrem vyrovnaní a tím také rychlejší. Totéž platí o voze RSR, který je rychlejší než ten, s nímž jsme startovali loni," uvedl Jiří Mičánek, podle nějž byla sezona výborná i proto, že se ani jednou nezastavilo auto, nepotkala jej kolize nebo havárie. Pouze na okruhu v Mostě prožili horké chvilky, když před nimi jedoucímu autu praskla pneumatika a rozbila čelní sklo. S takto poškozeným vozem a se špatným výhledem dokončili oba bratři závod na vítězné pozici.

"Starší bratr má více zkušeností, proto rozjížděl závody. Mezi námi jsou ale jen malé rozdíly, časově jsme se pohybovali v rozmezí jedné vteřiny. Byli jsme velmi vyrovnaní a naše spolupráce byla dobrá," dodal Jiří Mičánek.


Jiří Pošvář


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2010 a partnerské posádky objektivem Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose