www.car.cz
 

Mikuláš rallye : Nejvíce bude k vidění u slušovické dostihové dráhy.
     10.12.2010 20:55 - tisková zpráva


PdTECH MIKULÁŠ RALLY SLUŠOVICE
Divácké tipy víkendové Mikulášské rally Slušovice

V sobotu 11. prosince odstartuje závěrečný podnik letošní automobilové sezony v rally PdTECH Mikuláš Rally Slušovice 2010. V seznamu přihlášených posádek nakonec figuruje 69 posádek z pěti států. Pořadatelé z Rallysprint Klub v AČR připravili pro fanoušky divácké tipy na rychlostních zkouškách.

Největší zájem diváků upoutá okruhová rychlostní zkouška kolem dostihové dráhy (RZ 1, 3 Dostihovka - okruh). „Pro diváky jsou vyhrazena divácká místa na tribunách a dostatek parkovacích míst bude v nevyužitém pruhu hlavní silnice ze Slušovic na Hrobice, tedy v místech loňské servisní zóny. Vstup k této okruhové rychlostní zkoušce bude zpoplatněn částkou 30 korun,“ uvedl Josef Minařík, ředitel PdTECH Mikuláš Rally Slušovice. Diváci uvidí soutěžní vozy na okruhu během čtyř průjezdů, i když v závěru posledního okruhu opustí trať. V prostoru závodiště bude areál ozvučen a komentář poskytne moderátor Zdeněk Duda z Rallyfan.cz.

Pořadatelé umístili do těsné blízkosti okruhové erzety i servisní zónu, diváci tak mohou sledovat průjezdy soutěžních vozů, práci mechaniků a zázemí jednotlivých týmů prakticky na pětníku. Na rychlostní zkoušce Kopná (RZ 2, 4), což je klasický čtyřkilometrový úsek z Trnavy do Kašavy, jsou doporučena dvě divácká místa. „S přístupem od startu bude k dispozici divácké místo na populárním odbočení v obci Trnava, od cíle pak autobusová točna Moravan nad Podkopnou Lhotou,“ pověděl Josef Minařík.

Na úplný závěr je připravena novinka v podobě divácké Drift stage, která se pojede v prostoru kolem tzv. „sudu“ a přilehlých tribun na dostihovce. Jezdci zde mohou předvést přetáčivé smyky a pobavit diváky na tribunách. Tato část se již nezapočítává do konečných výsledků. Pořadatelé zároveň žádají diváky, aby svá místa zaujali s dostatečným předstihem, dbali pokynů a dodržovali zásady a pravidla bezpečnosti při sledování rally. Pro diváky jsou připraveny na jednotlivých diváckých místech i stánky s občerstvením.

Aktuální stav povrchu tratě z pátečního poledne: silnice jsou převážně suché, beze sněhu. V okolí Slušovic je jasno, slunečno, teplota kolem nuly.

Časový harmonogram:

Sobota 11. prosince 2010
Start Slušovice 12:11
RZ 1 Dostihovka – okruh (7,86 km) 12:14
RZ 2 Kopná (4,18 km) 12:39
Servis A dostihovka SWS 13:01

RZ 3 Dostihovka – okruh (7,86 km) 13:41
RZ 4 Kopná (4,18 km) 14:06
Servis B dostihovka SWS 14.28
Cíl Slušovice 14.55

Drift Stage (0,76 km) 14:58



Ve Slušovicích 10. prosince 2010 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
PdTECH Mikuláš Rally Slušovice


 
 
Fotogalerie:   Praha 2010 a Štajfův sněhový karambol, foto J. Honza

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose