www.car.cz
 

Barumka: Pavel Kundrát do třetice neviděl cíl
     tisková zpráva


Do náročné třídenní soutěže vstoupila dvojice týmu Kundrát Motorsport pomalejšími časy na úvodu druhé desítky, když se držela v těsném závěsu za Petrem Bryndou. Ze souboje o desetinky sekundy mezi Kundrátem a Lumírem Galiou vyšel lépe náš jezdec a s třísekundovým náskokem se usadil na jedenáctém místě průběžného pořadí třídy A6. „Celou dnešní etapu nám v zatáčkách, stejně jako na Valašce, vyjížděla levá poloosa. Musel jsem si dávat pozor a tím jsme ztratili několik sekund. Závodit se začne ale až zítra,“ konstatoval po první etapě Pavel Kundrát.
 
V úvodní sobotní zkoušce zajel Kundrát devátý čas, v páté RZ zvané Troják dostala naše posádka přidělený čas vinou zdržení u nehody Petra Bryndy. Po následujícím testu se Kundrát s Poláčkem posunuli na osmou příčku, o kterou je však na další vložce připravil Ital Marco Cavigioli na Renaultu Clio S1600. Při průjezdu dalším Trojákem Pavel Kundrát opět stál, tentokrát u havárie Cavigioliho. Nesmyslně pomalý čas, který posádka dostala přidělený, bohužel nedovolil českokrumlovskému pilotovi přiblížit se k Pavlu Valouškovi, který měl defekt a měnil kolo na vložce. Po druhém průjezdu Pindulou sice Kundrát klesl za Romana Odložilíka, ale na Lumíra Galiu si udržoval bezpečný náskok 18,5 sekundy.
 
 „Na Trojáku zachrastilo v převodovce a nešel zařadit třetí rychlostní stupeň. Na vině byla asi vidlička řazení. Až rozebereme převodovku, tak zjistíme, co se vlastně stalo. I přes skvělou práci mechaniků, kteří stihli výměnu v předepsaném limitu, jsme o pět vteřin nestihli časovku a dostali penalizaci.“ Po desáté rychlostní zkoušce Slušovice II však byli Kundrát s Poláčkem nuceni ze soutěže odstoupit. Důvodem bylo prasklé ložisko na levém předním kole. „Asi jsem smolařem roku,“ řekl po svém odstoupení zjevně rozladěný a zklamaný jezdec.
 
Další soutěží, které se Pavel Kundrát s Františkem Poláčkem zúčastní, bude Rally Příbram na konci září. Tam už snad tuto dvojici uvidíme v cíli!
 
 
tisk info
Pavel Kacerovský
Kundrát Motorsport

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose