www.car.cz
 

Tadeáš Šimeček úspěšně testoval u Fulínovova Vekra týmu
     19.12.2010 13:31 - tisková zpráva


Tadeáš Šimeček se ukázal ve velmi dobrém světle
Test nového jezdce vyšel na výbornou

Koncem října zorganizoval Vekra racing team na mosteckém autodromu zajímavý test. Testovacím jezdcem byl totiž teprve patnáctiletý Tadeáš Šimeček, který si tu navzdory bohatým zkušenostem z motokár odbyl premiéru jízdy se závodním vozem.

Celá akce měla opatrný průběh, první jízdy se uskutečnily s civilním vozem, následovaly jízdy s cupovou octavií první generace a celý test byl ukončen třemi půlhodinkami v "ostré" cupové octavii. Instruktorem mu byl Petr Fulín a práci s mladým jezdcem si náramně pochvaloval: "Práce s Tadeášem mě moc bavila. Ve svých jízdách okamžitě odbourával zlozvyky a plnil úkoly na sto procent. Výsledkem byl až neuvěřitelný jednodenní progres. První jízdu jsme řešili ovládání civilního auta, následovala výuka optimální stopy, a když v poslední jízdě zajel na použitých pneumatikách čas o tři sekundy pomalejší než letošní cupový rekord, raději jsem test ukončil".

Od testu se mnohé změnilo a nasazení nadějného mladého jezdce do příštího ročníku dostává každým dnem reálnější podobu. Navíc omlazení cup potřebuje jako sůl a Tadeáš může být jistým průkopníkem v přesunu mladých a nadějných motokárových jezdců do "plechových" vozů. Jeho loňským motokárovým soupeřem byl i Petr Fulín jr., který by mohl Tadeáše v sezóně 2012 následovat. A jak své angažmá vidí sám Tadeáš? "Test byl pro mě skvělým zážitkem, jízdu jsem si v závodním autě moc užíval. Šlo o premiéru a já byl prý překvapivě rychlý. Myslím si, že po dalším testu bych zase něco z času ukrojil. S dědou teď sháníme sponzory a já věřím, že se v octavia cupu příští rok ukážeme. Těšil jsem se i na víkendové vyhlášení kam nás Petr Fulín pozval, ale bohužel situace na silnicích v moravském kraji nebyla příznivá a my tak museli zůstat doma".

http://www.vekraracingteam.cz/


 
 
Fotogalerie:   Tadeáš Šimeček testoval u Fulínovova Vekra týmu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose