www.car.cz
 

Brňan Robert Pláteník plánuje, že zcela opustí český okruhový šampionát
     26.12.2010 17:29 - tisková zpráva


Robert Pláteník – ohlédnutí za sezonou 2010 a výhled na rok 2011

V porovnání se sezonou 2009, kdy se Robertovi podařilo zvítězit v našem okruhovém, dvoulitrovém, mistrovství, vypadá sezona 2010 jako menší katastrofa.

První brněnský podnik skončil po napínavém souboji se slovenskými jezdci Ďurovkinem s Molnárem, kdy došlo i na několik kontaktů, dobrým druhým místem za Vitverem se superlehkým vozem Lotus WR 9/2.

První mostecký víkend, ve kterém se jely dva sprinterské závody odstartoval sérii Bobových přešlapů. Začalo to již v první závodní jízdě, kdy Bob „přehlédl“ že téměř celé kolo vlají žluté vlajky a je vyvěšena tabule SC (Safety Car) a „skvělým manévrem“ předjel na cílové rovince v tu dobu vedoucího Horáčka. Následoval trest – průjezd boxovou uličkou, po kterém se Bob propadl na konečné 6. místo.
V tréninku na druhý závod zajel Bob nejlepší čas a posléze poslal auto mimo trať, při tom došlo k poškození, které nedovolilo start ve druhém závodě.. Tím byl pro nás první mostecký víkend neslavně u konce.)

Druhý mistrovský víkend přinesl katastrofu úplně z jiného soudku. Tři vozy dvoulitrové třídy na startu mistrovského závodu se ani jinak nedá nazvat.

Ve třetím mosteckém víkendu se opakovala situace z letošního úvodního mosteckého podniku
. Bob při mokrém tréninku vyjel opět v prvním ostrém kole čas, který mu i po ukončení tréninku zajišťoval první pozici na startu. V dalším kole ovšem poslal Fabku do svodidel a bylo po parádě, jelo se domů.

Slovakiaringu jsme se zúčastnili pouze jako diváci. Důvodem bylo nedokončení opravy karbonových části karoserie, poškozených při posledním podniku.

Následoval závěrečný podnik v Brně. Zde jsme připravili našim soupeřům celkem slušné překvapení, když Bob nastoupil s Fabií do sprinterského a společně s Dušanem Kouřilem i do vytrvalostního závodu. V tréninku na vytrvalost Dušan s Bobem vyjeli předpokládané první místo, ve sprintu to bylo druhé. Vytrvalost rozjížděl Bob a zhruba po hodině měl na druhý vůz v pořadí náskok téměř 50 s. Bohužel poté vyjel Safety Car a náskok byl pryč. Po střídání začalo pršet. Dušan na suchých pneu zvolil jízdu na jistotu. Dovedl Fabii do cíle na 3. místě.

Bohužel jsme zjistili, že triviální závada vodního čerpadla spojená s poruchou palubního displeje zapříčinila neopravitelné poškození motoru. Bobovo místo na startu nedělního sprintu zůstalo už po třetí v této sezoně prázdné.

Do sezony 2010 vstupoval Bob s nejvyššími ambicemi. Ty bohužel kvůli několika chybám zůstaly nenaplněny. Kladem je ovšem to, že jsme výrazně zvýšili spolehlivost Fabie a díky několika úpravám provedeným ve spolupráci s K2 Engineering došlo k výraznému zrychlení vozu.



Výhled na sezonu 2011 je silně zkomplikovaný naprosto nekorektním jednání ze strany FASu, který v polovině října slavnostně vytroubil do světa zvýšení hmotnostních limitů u dvoulitrů na 800 kg a spojení našeho mistrovství se slovenským, maďarským a polským a následně, tentokrát však v naprosté tichosti, všechny proklamované změny smetl FAS pod stůl. Šel dokonce tak daleko, že po provedené změně se naše mistrovství se slovenským setká pouze v Poznani, na Slovakiaringu a při podzimním Brně.

Stále se opakující nekorektní jednání ze strany FASu přimělo Roberta Pláteníka s týmem CPmotosport k tomu, že se v nastávající sezoně 2011 bude účastnit výhradně podniků zapsaných v kalendáři Mistrovství Slovenské Republiky, doplněné o vybrané závody sérií DMV TCC a Coppa Italia.

Zajímal by nás názor našich soupeřů z D4 do 2000cc i kolegů z vyšších objemových tříd.


Předběžný kalendář závodů: http://cpmotorsport.cz/kalendar-zavodu.php  

za tým

Petr Cvrkal
www.cpmotorsport.cz  
info@cpmotorsport.cz

 

 

 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2010 a partnerské posádky objektivem Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose