www.car.cz
 

Brazilsko česká posádka s Tatrou na Dakaru na úvod mezi nejlepšími
     3.1.2011 11:14 - tisková zpráva


2.12.2010 - Z bivaku v Cordobě

Vážení přátelé dakaru a našeho týmu,

Zdravím Vás z druhého bivaku v Cordobě. Po včerejším poklidném večeru ve Victorii už se všude okolo, ale i u nás naplno pracuje, zkrátka bivak jak má být.

Loni jsme tu touhle dobou smutní čekali na příjezd Tomáše, tak jsem rád, že letos řešíme pouze pár technických drobností na autě.

Včera i dnes to byly docela dlouhé dny – včera jsme totiž dost pozdě vyjížděli z Buenos Aires za ohromných ovací místních obyvatel. V samotném Buenos Aires jsme se doslova prodírali zástupy fanoušků a pak až do noci po celé trase pořád stáli nebo seděli lidé a mávali a mávali. Prostě Argentinci přijali rally dakar za svou.

Dnes jsme z letošní porce ukousli přes 500 kilometrů spojovaček a rozehřívacích 222 km speciálek. Řeklo by se rozehřívacích, ale no už se jelo pěkně zostra. Pro někoho bohužel také už dnes Dakar skončil dřív než začal. Náš kamarád Wuf van Ginkel havaroval ještě na dálnici (ještě jsme se za ním nebyli podívat, tak nevím, co se přesně stalo), rovněž Hans Bexs, se kterým jsem shodou okolností ráno snídal, v etapě havaroval a Gerard de Rooy musel vzdát po pár desítkách kilometrů speciály kvůli bolestem v zádech po havárii na loňské Silk Way.

Speciálka byla prakticky stejná jako loni – začátek a konec byly dost rychlé s mnoha úseky na hranici maximální rychlosti 150 km/h, prostřední část se jela v kamenitém členitém terénu a byla technicky náročnější. Ke konci pak díky drobnému dešti a především mnoha malým brodům byla trať trošku bahnitá, takže jsme do cíle spíše doklouzali, než dojeli. Ale musím říct, že na to, že André seděl v tatrovce po půl roce poprvé, mu to dnes šlo bezvadně a s umístěním jsme spokojeni. Všichni jsme si pochvalovali nové tlumiče, auto se opravdu chová znatelně jinak.

Po dojezdu do cíle nás čekala 70 km spojovačka a pak už kluci v bivaku, kteří se hned na auto vrhli a pustili se do údržby a do výměny hadičky dohušťování. Je to skvělé mít tu takovou partu tak šikovných a obětavých lidí.

Vstup do rallye jsme tedy zvládli, ale to y celkového pohledu ještě nic neznamená, prostě jsme jen ukousli příslušnou denní porci a jedeme dál.
Všechny Vás zdravíme, pozdrav posíláme i našim Africa corps, tedy Tomovi a jeho posádce.

Za celý tým zdraví z večerní Cordoby.



Míra Martinec

http://www.lrt.cz/cz


 
 
Fotogalerie:   André de Azevedo s Tatrou před startem Dakaru 2011, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose