www.car.cz
 

Patnáctiletý Ondřej Ježek jel ve své osmé sezóně supersporty
     tisková zpráva


Zpráva o sezóně 2004

Jezdec: Ondřej Ježek (15let)
Kategorie Supersport
Motocykl : Kawasaki ZX6RR

Pro patnáctiletého Ondru Ježka byla letošní sezóna již osmou v pořadí. Po šestiletém závodění na minibicích, které vyvrcholilo v roce 2002 ziskem titulu vicemistra Evropy, přešel v sezóně 2003 do „velkých“ motocyklů na Hondu RS 125.

Rok 2004 znamenal opět velkou změnu v jeho závodnické kariéře. Po odchodu z AB Moto racing týmu padla volba na třídu Supersport – čtyřtaktní motocykly o objemu 600 resp. 750ccm.

Z počátku sezóny bylo třeba především nasbírat zkušenosti s ovládáním mnohem těžšího a výkonnějšího stroje než byla stopětadvacítka. Proto se ostrý start posunul až na druhý závod seriálu M-ČR do Mostu. Deváté místo rozhodně nabylo zklamáním neb konkurenci tvořili starší a mnohem zkušenější jezdci. Další start na maďarském Pannoniaringu byl korunován výborným šestým místem.Ukázalo se , že důkladná příprava se vyplatila. Poté následoval závod v Mostě a v Brně a potvrzení pozic šestým resp.sedmým místem.

Finále šampionátu se konalo na Hungaroringu. Cílem bylo minimálně obhájit průběžné osmé místo a pokusit se zaútočit ještě o příčku výš. A to se podařilo opět šestým místem, pouhých 1,2s za čtvrtým Jiřím Fejtou! Celkově z toho bylo solidní sedmé místo.

Je třeba ještě zmínit, že Ondřej Ježek startoval na zcela sériovém motocyklu Kawasaki ZX6RR bez jakýchkoliv úprav motoru a pérování.

Nyní následuje mezisezónní období, které bude obsahovat testování nastavení motocyklu a především fyzickou přípravu.
Pro příští rok je v plánu opět start v seriálu M-ČR,Alpe Adria Cupu a vybraných závodech mistrovství Evropy.


Jaroslav Ježek

Sponzoři: Automotoklub Královo Pole
STK Královo Pole s.r.o.
RM Servis Brno , s.r.o.– koncesionář PEUGEOT
Materiální podpora: ASKO KC – importér KAWASAKI,
YAMAMOTO – pneumatiky PIRELLI,
Spacek Produkt – brzdové destičky GOLD FREN,
Shell Czech Republic – oleje Shell ADVANCE,
SUMOTO – řetězy REGINA,rozety PBR
MOTO FORZA – kapotáže
PSI Libor Hubík – kombinéza
JAPACO – přilba LAZER

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose