www.car.cz
 

Posádka Liazu Vlastimil Vildman, Ladislav Fajtl, Jan Bervic se dál drží slušně
     11.1.2011 13:39 - tisková zpráva


Kamion Liaz se dostal na průběžné patnácté místo

Se ztrátou přes čtyři a půl hodiny dorazil v pondělí pozdě večer do cílového Copiapa kamion stáje KM Racing. Posádka Vlastimil Vildman, Ladislav Fajtl, Jan Bervic si však ve značně specifickém terénu chilské pouště Atacama počíná velice obezřetně a takticky. Důležité je, že v Rallye Dakar pokračuje bez technických problémů a na trati plné dunových pastí se soustředí hlavně na bezchybnou navigaci.

Na vedoucí kamaz Vladimira Čagina sice už ztrácí bezmála sedmnáct hodin, ale díky rozvážné jízdě Vlasty Vildmana kamion Liaz stále stoupá průběžným pořadím vytrvalostní soutěže. Před dnešní etapou vedenou v pouštní oblasti kolem Copiapa mu patřilo patnácté místo, což je zatím nejvyšší umístění, na jaké Vildman jako dakarský nováček v roli řidiče dosáhl.

Kamion Tatra s Alešem Lopraisem za volantem a Josefem Kalinou v roli navigátora klesl v pondělí z druhého na třetí místo. Posádka, která před tím vyhrála dvě etapy a je jediným vyrovnaným soupeřem favorizovaných kamazů, měla včera smolný den. Jednak ji v úvodu přibrzdil defekt, horší jsou však zdravotní problémy pilota. Loprais totiž řídí s bolestivým zánětem v pravém lokti, což pociťuje hlavně při řazení rychlostní pákou.

 

http://www.kmracing.cz


 
 
Fotogalerie:   Autoslide Žarnovica 2011 objektivem Přemka Řihánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose