www.car.cz
 

Tým K&K Racing Válek Autosport a jeho přípravy v Dubaji na 24 hodinovku
     12.1.2011 13:32 - tisková zpráva


24h Dubaje 2011: Kusín, Válek a spol. v sousedství nových monster Mercedes

Pro Evropany toužící po slunci nad sebou to bylo zvláštní. Úterý 11. ledna patřilo přejímkám pro první letošní okruhový maratón Dunlop 24h Dubai 2011 a právě úvod programu poznamenalo počasí. Bylo pod mrakem a občas sprchlo. Členové týmu K&K Racing Válek Autosport si s tím ale hlavu nelámali. Naprosto s přehledem zvládli vše, co je čekalo. Hlavně administrativní a technickou přejímku. Úřední úkony, které předcházejí každé motoristické bitvě.

„Nebyl to záměr, ale všichni jsme na autě a věcech okolo tvrdě makali, abychom přejímkami prošli co nejdříve a hle, byli jsme u komisařů první,“ říká s úsměvem Petr Válek, který tvoří posádku modrozlatého BMW 130i spolu s Marcelem Kusínem, Michaelou Peškovou ze Slovenska a Polkou Karolinou Czapka. „Jak by jen bylo skvělé být na stejné pozici i v cíli…
Ale už mlčím, nic radši už neříkám,“ zakroutil očima Kusín.

Pražský závodník a šéf týmu v jedné osobě pomyslel na triumf ve třídě A4. S Válkem v této kategorii byli v arabské bitvě dvakrát třetí. Naposledy loni.

Obě přejímky, technická i administrativní, šly hladce. Maršálové, stylově v oranžovém (závod organizují Nizozemci) vypadali přísně. Žádné slovo navíc, natož úsměv. Ale za chvíli bylo po všem. Když jeden z nich posádce při převážení vozu oznámil, že auto má čtyřicet kilogramů nad limit, rozesmál se s větou: „A kde máte schovaných těch čtyřicet litrů piva?

Kusín s Válkem byli spokojení. O mechanicích nemluvě. „Tento závod jedeme už počtvrté. Vědí o nás, znají naše auto, vědí, jak ke všemu přistupujeme, tak to všechno berou se stále větším nadhledem,“ míní Kusín. Jediný český tým v Dubaji měl pro přejímky výhodnou pozici. Obývá totiž první box, přičemž komisaři mají své prostory hned na začátku depa. Vedle Čechů jsou garáže největších lákadel závodu – tří nových Mercedesů SLS AMG GT3. Stříbrná monstra budila respekt, byť zatím jen potichu stála na pit- lane. „Krásná auta,“ prohodil Ostravan Petr Válek. Pak už mechanikům přinesl nová světla do týmového BMW.

Namísto klasických, obyčejných, montovali mechanici výrazné xenony. „Bez nich by se kluci a holky za volantem neobešli. Stejně jako bez přídavných lamp,“ vypráví šéfmechanik týmu K&K Racing Válek Autosport Martin Fišar. Kromě běžné údržby a kontroly auta musela pryč jedna z předních polonáprav. „Při kontrole jsme zjistili, že jeden z kloubů není v pořádku,“ líčí pilot Válek a hlavní „mechoš“ dodá: „Zítra bychom měli udělat už jen geometrii.“

Než se ovšem celá stáj v úterý rozjela k odpočinku, pomáhala svému externímu kolegovi. Jmenuje se Otto Höfer, v civilu pracuje jako vedoucí výroby plastových oken a je podřízený Marcela Kusína v továrně Euwin v emirátu Adžmán. Podřízený a kamarád. A miluje motorsport. Pro český tým vymyslel a vyrobil stanoviště na zdi boxů. „Už můj táta byl členem
mezinárodní motocyklové federace a já to mám po něm. U Marcela pracuju pátým rokem a do jeho závodnického světa jsem se velmi rychle zapojil,“ říká rodák ze Žďáru nad Sázavou.

Své první týmové stavení, kterému nikdo ve stáji neřekne jinak než „OTTO ROOM“, stvořil již loni. Letos je prý konstrukce ještě důmyslnější. „No, jak se tak na to dívám, kluci odvedle, jako od Mercedesu-Benz, by se od našeho Oťase měli co učit,“ uzavřel den Marcel Kusín, všichni dokola se jen smáli a Ottovi Höferovi, letoš šedesátníkovi, upřímně blahopřáli a děkovali.

K&K Racing Media

Internet
Závod: www.24dubai.com  
Stáj: www.kkracingteam.cz  
Petr Válek: www.valek-group.com  a www.valek-tour.com
Karolina Czapka: www.karolinaautosport.pl


 
 
Fotogalerie:   24hod Dubaj 2011 - přípravy českého týmu K&K Racing Válek Autosport

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose