www.car.cz
 

Mise Kaliny u Loprais týmu skončila diskvalifikací pro neprojetí celé trasy
     14.1.2011 10:55 - tisková zpráva


Mise Pepy Kaliny skončila diskvalifikací kamionu Tatra

Jediný rovnocenný soupeř kamionů týmu Kamaz-Mastěr v dosavadním průběhu Rallye Dakar už nebude v soutěži pokračovat. Tatra Aleše Lopraise, jehož v rámci dojednaného hostování navigoval člen stáje KM Racing Josef Kalina, se s cestami po jihoamerických pustinách předčasně loučí.

V úterní 9. etapě začal v atacamských dunách motor ztrácet výkon a posádka musela dvakrát opravovat porouchané turbo. Do cíle přijela s téměř tříhodinovou ztrátou a klesla na čtvrté místo. To by ještě nebylo tak zlé. Jenže při návratu minula povinné kontrolní body, čímž nesplnila podmínky soutěže a byla z ní vyloučena.

„Po dojezdu jsme chtěli s pořadateli o waypointech a další účasti v závodě ještě diskutovat, ale i přes podporu od většiny týmů jsme neměli šanci,“ vzkázal z bivaku v chilském Copiapó Kalina, který tak svou jubilejní dvacátou Rallye Dakar nedokončil, přičemž loni dojel v liazu s Martinem Macíkem čtvrtý.

Loprais sice letos vyhrál dvě etapy, ale již třetí jihoamerický Dakar pro něj skončil tím, že nebude uvedený ve výsledkové listině. Ani jednou se mu totiž v rámci soutěže nepodařilo dostat do cílového Buenos Aires. Protože je tatra pojízdná, měla by posádka dojet do argentinské metropole po silnicích a domů odletět až po skončení vytrvalostní rallye.

Už před Lopraisem z ní z různých důvodů odstoupily kamiony Tatra Marka Spáčila a Martina Kolomého a MAN Roberta Randýska. Posledním českým zástupcem v nejnáročnějším motoristickém maratonu tak zůstává vůz Liaz týmu KM Racing. Posádka Vlastimil Vildman, Ladislav Fajtl, Jan Bervic díky Lopraisově diskvalifikaci postoupila před dnešní 10. etapou na čtrnácté místo. 

http://www.kmracing.cz

http://www.loprais.cz


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2011 a český tým KM Racing- průběh závodu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose