www.car.cz
 

Posádka Tomáše Engeho odstartuje v Dubaji z druhé řady
     14.1.2011 00:16 - tisková zpráva


Ve čtvrtek 13. ledna 2011 odstartoval v Dubaji první vytrvalostní závod letošního roku. Tomáš Enge obsadil v kvalifikaci třetí pozici, ze které zítra odstartuje do čtyřiadvacetihodinového maratónu společně se svými týmovými kolegy Vincentem Radermeckerem, Lorisem de Sordim, Ericem Luixem a Gerardem Lopezem, šéfem stáje Lotus Renault GP.

Ve čtvrtek se na okruhu Dubai Autodrome odehrály v rámci závodního víkendu čtyřiadvacetihodinového závodu Dunlop 24h Dubai volné tréninky a kvalifikace, která rozhodla o postavení na startu vytrvalostního závodu. Na trať dlouhou pět tisíc a čtyři sta metrů vyrazilo přes osmdesát vozů různých kategorií, které postupně vyjížděly závodní stopu, která, jako celý okruh, byla „zalitá“ všudypřítomným pískem.

České barvy se v mohutném startovním poli rozhodně neztratily, když Tomáš Enge se svými týmovými kolegy zajel absolutně třetí nejrychlejší čas a v kategorii SP2 týmu Gravity Racing International patří první místo. „Určitě jsme s výsledkem spokojeni,“ konstatoval výsledek Tomáš Enge. „S Moslerem se mi jede dobře, protože mi svou charakteristikou připomíná vozy Lamborghini a Saleen kategorie GT1, které mají, tak jako Mosler, motor uprostřed. Je to úplně něco jiného, než Aston Martin DBR9. Na trati je hodně aut různých výkonových skupin, ale na to jsem z vytrvalostních závodů zvyklý. Větším problémem je písek, který se drží mimo stopu. Trať je ale pro všechny závodníky stejná,“ uvedl na začátek závodního víkendu liberecký závodník.

V kategorii 997, kde společně bojují cupové vozy Porsche 997, startuje v týmu Jetalliance Racing Jarek Janiš. Český jezdec se do německého speciálu posadil po dlouhých deseti letech, když se starší specifikací startoval tehdy v Mezinárodním mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích. Posádce ve složení Janiš – Lichtner-Hoyer – Eckert – Slingerland – Rich patří po kvalifikaci čtvrté místo se ztrátou jedné a čtyř desetin vteřiny na prvního. „Jednu čtyřiadvacetihodinovku jsem v Dubaji v minulosti již absolvoval, proto vím, že zdejší technická trať bude náročná na fyzickou kondici. S výsledkem můžeme být spokojeni, protože jsme se auto snažili nastavit především na samotný závod, kde bude velmi důležité, abychom neměli technické problémy a neudělali žádnou chybu, pak můžeme pomýšlet i po dobrém výsledku,“ řekl ve čtvrtek večer Jarek Janiš.

Dařilo se také českému triu Petr Charouz, Jakub Knoll a Jan Šťovíček, kteří startují s rakouskou dvojicí Dominik Baumann, Gerhard Tweraser. Ti s vozem Lamborghini Gallardo GT3 týmu Rhino´s Leipert zajeli devatenáctý nejrychlejší čas absolutně. České trio startovního čísla dvacet čtyři absolvuje v Dubaji svůj první čtyřiadvacetihodinový závod a jejich cílem bude především náročný maratón dokončit.

Závod startuje ve čtrnáct hodin místního času v pátek 14. ledna 2011. Cíl pak spatří posádky o dvacet čtyři hodin později, tedy 15. ledna 2011 ve 14:00 hod. Počínání českých jezdců můžete sledovat na live timingu zde. 


Výsledky kvalifikace naleznete ZDE

BPA


 
 
Fotogalerie:   K&K Racing Válek Autosport a tréninky na 24hod Dubaje 2011

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose