www.car.cz
 

24h Dubaje 2011: České BMW od úvodu závodu bojuje o medaili
     16.1.2011 13:09 - tisková zpráva


24h Dubaje 2011: České BMW bojuje na samotném čele

Modrozlaté BMW 130i týmu K&K Racing Válek Autosport je po čtvrtině 24h Dubaje 2011 na druhém místě ve třídě A4. Průběžnou stříbrnou pozici ovšem posádka pravidelně střídá s první! V podstatě zatím záleží na zastávkách v boxech. „Máme za sebou osm hodin bitvy a zatím jsem naprosto spokojený,“ říká Pražan Marcel Kusín, šestačtyřicetiletý pilot a šéf týmu v jedné osobě.

První okruhový maratón roku rozjížděla Polka Karolina Czapka, vystřídala ji Michaela Pešková z Bratislavy a pak přišla na řadu mužská polovina kvartetu. Nejprve Petr Válek a pak Kusín. Nyní, před třiadvacátou místního času, je v autě opět Válek.

Jediný český tým v arabském závodě se o vedení přetahuje s BMW M3 německé stáje Kuepper Racing. Kusín, Czapka, Válek jezdí naprosto vyrovnané časy, Pešková je v Dubaji prvně a navíc je nemocná – ještě včera měla vysoké teploty a do samotného startu ve čtrnáct hodin odpočívala v posteli – takže je pomalejší.

„To se nedá nic dělat,“ má jasno Kusín. „Míšiny porce závodění budeme zkracovat. Je to velký boj, ve kterém jde doslova o každou vteřinu.“ Jediným problémem mezinárodní soupisky byla chvíle, kdy Válkovi došel benzín. Byl to v 18.20, krátce poté, co se nad Dubají setmělo a mrakodrapy, které na dohled z okruhu tvoří jakési arabské Hradčany, se začaly rozsvěcet.

„Jel jsem moc rychle a spotřeba stoupla. Bohužel až moc,“ líčí svou palivovou story Ostravan Válek. Měl v tu chvíli obrovské štěstí. Jakmile zpomalil, až jel krokem, zezadu se přiřítila smečka silnější aut. Jedno porsche jel minulo o centimetry. Maršálové české BMW odtáhli do depa, dolil se benzín a jelo se dál.

Skvěle pak zajela Polka. Dokázala předjet německé soupeře. „Všecko jde famózně. Auto je super a já se cítím taky dobře. Hodně mi tady pomáhají zkušenosti z českého mistrovství, odkud jsem také zvyklá na orientaci v početném poli aut s mnohem výkonnějšími vozy,“ vypráví z provizorní ložnice Karolina. Postel z festovních nafukovacích lehátek je přímo za boxy. Chvilku si počtu knížku a budu tuhá. Za volant jdu zase ve dvě hodiny. Zatím dobrou noc…“

Vůz týmu K&K Racing Válek Autosport je vybaven systémem GPS, díky kterému mohou fanoušci po celý závod sledovat, kde právě BMW 130i českého týmu je. Stačí si otevřít stránky http//live.24hseries.com , na nichž jsou k vidění i všechny výsledky a poběží tam i livetiming závodu. K&K Racing Media



Internet
Závod: www.24dubai.com  
Závod živě: http//live.24hseries.com    
Stáj: www.kkracingteam.cz  
Petr Válek: www.valek-group.com  a www.valek-tour.com  
Karolina Czapka: www.karolinaautosport.pl


 
 
Fotogalerie:   K&K Racing Válek Autosport a boj o stříbro na 24hod Dubaje 2011

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose