www.car.cz
 

24 h Dubaje 2011: Posádka Tomáše Engeho bronzová
     16.1.2011 13:15 - tisková zpráva


Pětice českých jezdců v Dubaji nezklamala

Šestý ročník vytrvalostního závodu Dunlop 24h Dubai odstartoval motoristickou sezónu 2011. Dubajský maratón prověřil na tři sta padesát jezdců včetně českých pilotů Tomáše Engeho, Jarka Janiše, Petra Charouze, Jakuba Knolla a Jana Šťovíčka. Enge skončil se svými stájovými kolegy na místě třetím v kategorii SP2.

Tomáš Enge startoval se svými týmovými kolegy z třetí pozice. Bohužel tři hodiny po startu došlo ke kolizi Mosleru MT 900 týmu Gravity Racing International, který figuroval v první desítce. V chumlu pomalejších a rychlejších vozů se Gerard Lopez střetl s Mercedesem. Mechanici na nabouraném voze pracovali téměř hodinu. Vůz připravili velmi dobře a pro posádku lucemburské stáje začala velkolepá stíhací jízda. „Škoda, že jsme opravou vozu ztratili tolik času. Když jsme po nehodě nasadili jinou směs pneumatik, auto se podstatně zrychlilo a my zajížděli jedny z nejrychlejších časů,“ litoval nešťastného začátku Tomáš Enge.

Mosler se startovním číslem dva se propadl až na pětasedmdesáté místo, ze kterého se pětice jezdců probojovala až na konečnou třiadvacátou pozici absolutně a třetí ve třídě SP2. „Samozřejmě, že jsme v týmu s výsledkem spokojeni. Není to výsledek, který jsme si představovali před závodem, ale na to, co jsme měli za problémy na začátku závodu, to dopadlo velmi dobře,“ uzavřel své vystoupení v Dubaji liberecký závodník.

Posádka Jarka Janiše měla obrovskou smůlu, když Vitus Eckert v prvním kole čtyřiadvacetihodinového závodu havaroval s Porsche 997 Cup natolik, že jej mechanici týmu Jetalliance Racing již nedokázali opravit. Český jezdec se tak svezl pouze ve volných trénincích a čtvrteční kvalifikaci. „Podle telemetrie měl Vitus při brzdění zablokované přední a zadní levé kolo. Zřejmě najel na olejovou skvrnu. Protože to bylo v rychlé pasáží, nedokázal můj týmový kolega nijak zareagovat a trefil bariéru, o kterou zničil náš vůz. Je mi to líto, protože jsem se na tento závod hodně těšil. Bohužel i takové jsou závody,“ uvedl smutně Jarek Janiš.

Svůj debut ve čtyřiadvacetihodinovém závodě si v Dubaji odbyli Petr Charouz, Jakub Knoll a Jan Šťovíček, kteří startovali v týmu Rhino´s Leipert s Lamborghini Gallardo GT3. Ovšem ani těm v Dubaji nepřálo příliš štěstí. V úvodu závodu se vůz se startovním číslem čtyřiadvacet propracoval z devatenácté startovní pozice na místo dvanácté, ale následně italskému speciálu vypověděla službu převodovka, kterou mechanici měnili dlouhé tři hodiny.

„Bohužel jsme ztratili hodně času s výměnou převodovky, což nás stálo dobré umístění. Se svoji premiérou ve čtyřiadvacetihodinovém závodě jsem jinak spokojený, protože jsem podával konstantní výkon. Po fyzické stránce to proběhlo vše bez problémů, protože nás bylo celkem pět a střídali jsme se maximálně po hodině. Celkově jsem se svým výkonem spokojený,“ uvedl ke svému debutu Jakub Knoll. 


Výsledky závodu naleznete ZDE

 

PR

BPA


 
 
Fotogalerie:   Vytrvalostní 24h Dubaje 2011 a Tomáš Enge a další Češi

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose