www.car.cz
 

Tomáš Vavrouš a Jakub Kornfeil a jejich zimní trénink
     24.1.2011 16:22 - tisková zpráva


Co dělají čeští bejčci v zimě?
 
Jeden by řekl, že skoro nic, jenže pro Tomáše Vavrouše a Jakuba Kornfeila klasické: „Ustájeno, obstaráno a hlavně pěkně v teplíčku…“ zase až tak moc neplatí.
 
Oba dva se již po delší čas společně připravují na náročnou sezónu, která je letos čeká a tak v minulém týdnu završili v testovacím a diagnostickém centru světoznámé firmy Red Bull, jenž leží opravdový kousek od Salcburku, hlavní část svoji zimní přípravy.
 
Ve své podstatě se spolu částečně připravují již od podzimu, kdy společně strávili týden v Chorvatsku, nikterak však na plážích, jak by se někdo mohl domnívat, nýbrž ve vodě, kde byl na řadě speciální program pro nácvik koordinace pohybů za přispění produktu s názvem JetSurf. Posléze následoval individuální program, což v případě Tomáše znamenalo jízdu na motokrosové motorce nebo čtyřkolce a následně pak další 3 týdny ve Španělsku, opět na JetSurfu.  Těsně před Vánocemi se pak „druhoroček“ z Red Bull Rookies Cupu vydal na týden do Itálie na lyže, čehož součástí byl i doprovodný fitness program sestavený panem Jiřím Hejníkem, z Centra podpory mládeže Motoklubu Ostrovačice.
 
Na Jakuba Kornfeila po skončení sezóny čekal obdobný program, v podobě individuální fitness přípravy se svým trenérem, motokros, posilovna, nácvik koordinace a lyžovačka ve Francii.
 
Společně se tak sešli až uplynulý týden právě v Rakousku. Profesionální kemp, jenž zahrnoval kromě fyzických testů a různých zkušebních programů i laboratorní testy, výkonovou diagnostiku, silové hodnocení, psychology, fyzioterapii atd., si oba, i když zpocení jak „dveře od chléva“, i tak pochvalovali. Díky dobrému počasí, dokonce  nemuseli trénovat jenom gymnastiku, obratnost a vytrvalost na všech možných trenažérech, ale dostali se i na čerstvý horský vzduch, při vydatném zápřahu na horských kolech.
 
Jakub Kornfeil:Po sezoně jsem si potřeboval trochu odpočinout, což mi ani nemůže mít nikdo za zlé, ale s tréninkem jsem začal myslím dostatečně včas. Společně je to mnohem zábavnější a tak jsme si podzimní setkání zopakovali teď v Alpách. Neříkám, že mne nebaví běhání, ale raději mám kolo. Psychologické testy byly také dosti náročné. Soustředit se dvě hodiny…., chvílemi jsem měl pocit, že nám někdo naordinoval program pro „efjedničky“ J. Mám rád kopce a to co jsme zde na kolech najezdili, byla nádhera. Jen škoda, že napadl sníh. Jo a ještě něco nás oba mrzí, že jsme se těsně minuli s mistrem světa Sebastianem Vettelem,který tady byl jen těsně před námi.“
 

Tomáš Vavrouš: ,,Já jsem měl určitě delší pauzu než Kuba, ale vzhledem k tomu, že nám na příští rok přibude několik závodů v Red Bull Cupu, tak mne čeká sezóna náročnější než loni a podcenit bych to nechtěl. Nejlepší bylo asi to teplo Španělska, ale v Rakousku nám vytvořili opravdu super podmínky, i když to byla fakt makačka, tak pravdou je, že ve dvou to jde líp. Jeden druhého hecujeme….atd. Psychologické testy byly opravdu těžké. Klidně bych těch 280 otázek vyměnil za kolo venku nebo běh. Chvílemi jsem si i připadal jak napíchnutá dojnice, to když mi co 15 minut brali krev pro různé pokusy. Po tom všem se už opravdu těším na motorku. K testům odjíždíme začátkem března do Estorilu kde se bude týden jenom jezdit.“,

 

 
MPAFoto.com        

 
 
Fotogalerie:   Motorkář Jakub Kornfeil a jeho zimní trénink u Salcburku

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose