www.car.cz
 

Tomáš Enge zůstává ve FIA GT1 a v německém týmu
     25.1.2011 12:32 - tisková zpráva


GT1 - Tomáš Enge zůstává v týmu Young Driver AMR
 
 
Tomáš Enge a tým Young Driver AMR budou v následující sezóně pokračovat ve spolupráci, kterou započali v loňském roce v šampionátu FIA GT1 World. Český jezdec se tak v roce 2011 zúčastní kompletního světového šampionátu vozů GT1 se speciálem Aston Martin DBR9 německého týmu Young Driver AMR.
 
 
Tomáš Enge se v roce 2010 zúčastnil kompletního světového šampionátu vozů GT1 v týmu Young Driver AMR. V průběhu deseti podniků získal liberecký závodník společně se svým britským kolegou Darrenem Turnerem tři pódiová umístění, když při domácím závodě německé stáje dokázali na okruhu Nürburgring zvítězit. Tomáš Enge se v plné síle představil také českým fanouškům, když na brněnském okruhu ve strhujícím závodě dojel na druhém místě. Body za druhé místo získal také v Brazílii. V celkové klasifikaci pak Enge s Turnerem obsadili čtvrté místo. Stáj Young Driver AMR skončila v hodnocení týmů taktéž čtvrtá.
 
Po dohodě týmu Young Driver AMR a managementu Tomáše Engeho zůstává český jezdec nadále součástí německé stáje a nejprestižnějšího seriálu vozů Gran Turismo. Na Engeho čeká v průběhu roku deset podniků, které bude absolvovat s osvědčeným vozem Aston Martin DBR9. Po vydařeném premiérovém ročníku míří německý tým v roce 2011 na pozice nejvyšší.
 
V roce 2011 vstupuje FIA GT1 World Championship do své druhé sezóny, kterou odstartuje na konci března na supermoderním okruhu v Abu Dhabi. Tak jako v loňském roce sezóna skončí na argentinské trati nedaleko San Luis. V desetidílném seriálu došlo k několika změnám, když z kalendáře FIA GT1 World Championship vypadl Masarykův okruh v Brně. Naopak přibyl zářijový závod v Číně.
 
Tak jako v loňské sezóně přinese televizní stanice SPORT 5 přímé přenosy všech podniků šampionátu FIA GT1 World i v roce 2011. Závodní víkend nabídne divákům motoristického kanálu SPORT 5 přímé přenosy kvalifikace, kvalifikačního závodu a samotného hlavního závodu.
 
Tomáš Enge, jezdec týmu Young Driver AMR: „Jsem velmi šťastný, že budu v roce 2011 pokračovat v šampionátu FIA GT1 World v týmu Young Driver AMR s vozem Aston Martin DBR9. V tuto chvíli netuším, kdo bude mým týmovým kolegou. Ohledně druhého jezdce je situace otevřená. Já i tým máme pro nadcházející sezónu ty nejvyšší cíle, ale ty jsme měli také loni. Bohužel to na některých závodech nevyšlo, z čehož jsme si všichni vzali ponaučení. Důležité bude abychom zajížděli konstantní výsledky a sbírali body.“
 
Antonín Charouz, manažer jezdce: „Jsem moc rád, že Tomáše Engeho čeká další sezóna ve světovém šampionátu vozů GT1, protože je to velmi vyrovnaný a atraktivní seriál závodů. Myslím, že po loňských zkušenostech mají Tomáš a tým Young Driver AMR velkou šanci prosadit se v tak silné konkurenci ještě výše.“
 

Erhard Fischer, šéf týmu Young Driver AMR: “Jsem rád, že mohu oznámit angažmá Tomáše Engeho v týmu Young Driver AMR pro sezónu 2011. Byl součástí našeho týmu v loňském roce, kdy pro nás udělal mnoho dobré práce. Proto jsem rád, že u nás zůstává. Bude to vzrušující sezóna, ve které budeme bojovat o titul!”

 BPA


 
 
Fotogalerie:   Josef Král bude letos závodit v GP2 za Arden International

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose