www.car.cz
 

Čerstvý mistr světa Libor Podmol bude skákat v Brně
     26.1.2011 14:21 - tisková zpráva


Milí přátelé,
už pouze něco málo přes týden zbývá do první letošní významné motoristického události na území České republiky. V SOBOTU 5. února 2011 se jí stane II. ročník FREESTYLE MOTOCROSS RACE BRNO, který do pavilonu B v areálu brněnského výstaviště přivede freestylisty ze šesti evropských zemí včetně úřadujícího mistra světa FMX Libora Podmola.
S ubývajícími dny narůstá zájem veřejnosti o informace související s brněnskou adrenalinovou podívanou, dotazy se týkají startovní listiny, programu, předprodeje vstupenek i dalších bodů příprav. Pořádající AGENTURA FORSAGE proto nabízí vašim prostřednictvím příznivcům motoristického sportu aktuální souhrn zajímavostí.

Podmol poprvé doma v roli mistra
Ve zmíněnou se freestyle vrátí tam, kde stála jeho česká kolébka. Letos v září tomu bude jedenáct let, kdy v Brně díky zahraničním jezdcům mohli naši fanoušci poprvé okusit, jak chutná motokrosový freestyle jako takový. Tehdejší exhibice probíhala v hale Rondo, letos začátkem února bude adrenalin k mání pro změnu na výstavišti v pavilonu B. Tentokrát uvidí diváci na vlastní oči i mistra světa, kterým se loni po dramatické koncovce v Brazílii stal náš Libor Podmol.

Ten loni na podzim kvůli termínové kolizi se světovým šampionátem chyběl v pražských Gladiator FMX Games a nyní se představí domácímu publiku po delším půstu. A hned napoprvé to bude se světovým žezlem v kapse! Pro Podmola bude mít Brno zvláštní příchuť také proto, právě včera se mu narodil první potomek. „Libor si titul bez diskuze zasloužil, moc mu ho přeji. Určitě bude chtít i v Brně ukázat, že to nebyla náhoda,“ říká průkopník českého freestylu Petr Kuchař, který se na přípravách brněnského klání organizačně podílí.

S Bianconcinim nuda nehrozí
Podmol nebude jediným ze světové freestylové elity, kdo bude na brněnském výstavišti vyvolávat husí kůži publika. Start ve FREESTYLE MOTOCROSS RACE potvrdil i výborný Ital Massimo Bianconcini, který v celkovém pořadí loňského světového šampionátu obsadil šestou příčku. Na adresu Bianconiciniho, před deseti lety úspěšného v motokrosech pod střechou Ronda, Kuchař uvádí: „Massima znám opravdu dlouho a dám ruku do ohně, že diváci se s ním nudit nebudou. Myslím, že bude jedním z hlavních favoritů.“ Pořádně nabroušený přijede do Brna i u nás zatím neznámý Ital Ivan Zucconi, kterého předchází zajímavá freestylová pověst. To stejné platí také o Němci Kai Haasemu a nejlepším Rakušanovi Martinu Schenkovi, který se blýskl vyhrocenými kousky při nedávném podniku mistrovství Evropy v Linci. O přízeň publika bude v Brně usilovat i mezi motokrosem a freestylem pendlující maďarský obojživelník Peter Hujber. Z českých borců vyrukují na výstavišti kromě Podmola Ondřej Záruba, Zdeněk Fusek, jedenáctiletý freestylový talent Matěj Česák a František Máca, který coby novic freestylové scény na sebe upozornil v rámci evropského šampionátu v rakouském Linci vítězstvím ve vložené soutěži o nejvyšší skok. Českou elitu bude ještě jistit freestylový mladíček, nadějný Tomáš Lysáček.

Španěl ukáže, jak létat se čtyřkolkou
Pamlsky vybraných chutí bude při exhibičních vystoupeních servírovat Španěl Carlos HUGO Arriazu. Ten jako první Evropan dokázal vyseknout back flip (salto vzad) na terénní čtyřkolce a svým excentrickým uměním nemíní šetřit ani v brněnském pavilonu B. „Udělám skvělou show a doufám, že lidé v Brně si mě budou pamatovat ještě hodně dlouho,“ poslal Arriazu do jihomoravské metropole jasný vzkaz.

Čtyřdílné boje
Odpolední i večerní pořad na hlíněné trati v pavilonu B nabídne čtyři freestylové bloky. Jezdce postupně prověří Best Run (nejlepší jízda), Best Trick (nejlepší skok), ve Spojených státech nedávno zrozený Speed&Style Race (kombinace freestylu a superkrosového závodu) a Jam Train (společné vystoupení všech jezdců). Pořadatelé rovněž zvažují zařazení unikátního simultánního skoku čtyřkolky a dvou motocyklů, rizikem zavánějící parádu však chtějí nejprve konzultovat s jezdci.

Předprodej vstupenek s bonusem!
Předprodej vstupenek na číslované sedadla i místa k stání probíhá v předprodejní síti Ticketstream.cz (www.ticketstream.cz, e-mail: info@ticketstream.cz), vstupenky jsou k mání rovněž v provozovnách cestovních kanceláří Čedok a Firo-tour a v knihkupectví Kanzelsberger.
V předprodeji lze díky zvýhodněným hromadným vstupenkám pro dospělé 4 + 1 zdarma výrazně ušetřit. Předprodejní bonus platí pro sedadla i místa na stání.

Z časového harmonogramu

Sobota 5. února 2011

Odpolední závod:
14.00 hod. Otevření pavilonu B
15.00 hod. Zahájení s představením jezdců
15.15 hod. Best Run
15.35 hod. Best Trick
16.10 hod. Quad Freestyle Show
16.20 hod. Speed & Style Race
17.15 hod. Autogramiáda jezdců

Večerní závod:
19.00 hod. Otevření pavilonu B
20.00 hod. Zahájení s představením jezdců
20.15 hod. Best Run
20.35 hod. Best Trick
21.10 hod. Quad Freestyle Show
21.20 hod. Speed & Style Race
22.15 hod. Autogramiáda jezdců




Aktuální informace k akci na www.fmxbrno.cz  


 
 
Fotogalerie:   Vrchař David Komárek má nový stroj- rychlou placku Norma

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose