www.car.cz
 

Přípravy na FREESTYLE MOTOCROSS RACE BRNO 2011 vrcholí
     1.2.2011 11:47 - tisková zpráva


PRAKTICKÉ INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY AKCE
 
Po více než tříměsíčním snažení vrcholí v současné době přípravy na FREESTYLE MOTOCROSS RACE BRNO 2011 - v České republice jedinečnou akci. Staví se tribuny, připravuje obslužná technika, dolaďují se parametry trati a jezdci pilně trénují na letos první velký mezinárodní motoristický podnik u nás. Na našem specifickém FMX webu naleznete spoustu informací o jezdcích, vstupenkách, místu konání, programu akce a aktualitách.
 
Přesto se někteří potencionální návštěvníci těžko orientují v některých praktických záležitostech spojených s účastí při jednom ze závodů a jejich dotazy nás vedou k tomuto upřesnění ve formě dobře myšlených rad a praktických informací. Zde jsou odpovědi na vaše nejčastější dotazy a nejasnosti.
 

ODPOLEDNÍ A VEČERNÍ ZÁVOD
Jedná se o dva zcela samostatné a stejné závody, každý bude trvat cca 2,5 hodiny (včetně čtvrthodinové autogramiády všech jezdců konané přímo v pavilonu za tribunou A). Zakoupené vstupenky jsou platné jen pro jeden závod (ODPOLEDNÍ v 15 hodin a VEČERNÍ ve 20 hodin). Po odpoledním závodě je nutno pavilon opustit a v případě účasti i při večerním závodě je nutno si zakoupit příslušnou novou vstupenku. Do pavilonu bude umožněn návštěvníkům vstup 1 hodinu před začátkem každého závodu – tedy ve 14 a v 19 hodin. Z uvedeného vyplývá, že při volbě doby návštěvy akce volte závod dle svých časových možností. Výhodou VEČERNÍHO závodu je možná skutečnost, že se jedná o derniéru a program bude po odpolední premiéře určitě „vypilovanější“. A určitě půjde o VĚTŠÍ SHOW – přispěje k tomu venkovní setmění a tím výhodnější světelné podmínky v hale a také skutečnost, že jezdci se již nebudou v ničem šetřit a vydají ze sebe maximum umu a sil.

JAK NA VÝSTAVIŠTĚ A KUDY K PAVILONU B
Výhodou konání akce na brněnském Výstavišti je určitě jeho bezproblémová dostupnost pro nemotorizované i motorizované návštěvníky. Pro tuto akci jsou určeny DVA vstupy do areálu výstaviště - HLAVNÍ BRANOU č. 1 (dobrá dostupnost především prostřednictvím MHD, ale i poměrně dobré možnosti parkování vozidel) a velkokapacitním VCHODEM PAVILONEM E (vedle vjezdové brány č. 4 a hotelu Holiday Inn). Zde je dostatek parkovacích míst pro motorizované návštěvníky na standardních vyhrazených parkovištích Výstaviště a v parkovacím domě. Těmito vstupy je umožněn všem návštěvníkům VOLNÝ PRŮCHOD do areálu výstaviště. Směrové značení vás z obou směrů přivede až k pavilonu B. Pokladny jsou umístěny až u tohoto pavilonu, budou dvě a nachází se u každého ze dvou hlavních vstupů do pavilonu. Majitelé vstupenek SUPER VIP mohou využít BEZPLATNÉHO PARKOVÁNÍ svých vozidel na parkovišti SUPER VIP v bezprostřední blízkosti pavilonu B - vjezd branou č.4 po předložení vstupenky SUPER VIP a na parkoviště budou navigováni směrovým značením.

VSTUPENKY
Na každý závod se prodávají vstupenky samostatně, a to formou ON LINE prodeje jak v předprodejních místech, tak přímo u pokladen před pavilonem B. Předprodej vstupenek probíhá v celé síti TICKETSTREAM (CZ/SK), www.ticketstream.cz (e -mail: info@ticketstream.cz), cestovní kanceláře Čedok, Firo- tour, knihkupectví Kanzelsberger. Prodej vstupenek bude v den závodu ve dvou pokladnách u pavilonu B od 13 hodin. VÝHODOU PŘEDPRODEJE je možnost většího výběru míst k sezení, pohodlný a časově nenáročný nákup přes internet a bez front a jistota vstupu na akci.
POZOR - NEVÁHEJTE SE VČASNOU KOUPÍ VSTUPENEK - díky kapacitním možnostem v pavilonu B je v prodeji na každý závod jen 1410 míst k sezení (SEZENÍ, VIP a SUPER VIP) a omezený počet míst ke stání v počtu cca 1.600 kusů.
POUZE V PŘEDPRODEJI - zvýhodněná hromadná vstupenka pro dospělé 4 + 1 zdarma na sezení (tribuny) i stání.
Kontrola vstupenek – při každém ze dvou hlavních vchodů do pavilonu B budou vstupenky elektronicky a mechanicky kontrolovány, další kontrola bude při vstupu na tribuny k sezení tak, aby každý rychle a bez problémů zaujal své zakoupené a rezervované místo.

Je možno zakoupit tyto vstupenky :

SEDADLA na tribunách A (525 míst), B (216 míst), C (216 míst) a D (216 míst – NOVĚ V PRODEJI) Vstupenka je místenková a nerozlišuje děti a dospělé, sedí se na pevně montovaných kaskádovitě umístěných lavicích, příchod na tribuny je zepředu, první číslovaná řada je nejníže na úrovni trati a nejblíže k ní.

SEDADLA na tribuně VIP (216 míst)
Vstupenka je místenková a nerozlišuje děti a dospělé, sedí se v kaskádovitě umístěných skořepinových sedadlech s opěradlem, příchod na tribunu je zepředu, první číslovaná řada je nejníže na úrovni trati a nejblíže k ní. V zázemí této tribuny je vyhrazen prostor pro bezplatné jednorázové občerstvení po celou dobu akce (jídlo, teplé a studené nápoje), součástí prostoru budou i biologické mobilní VIP toalety.

SEDADLA na tribuně SUPER VIP (počet míst operativně dle zájmu – místa jsou součástí Super VIP tribuny významných osobností a partnerů akce)
Vstupenka je místenková a nerozlišuje děti a dospělé, sedí se v kaskádovitě umístěných skořepinových sedadlech s opěradlem, příchod na tribunu je zepředu, první číslovaná řada je nejníže na úrovni trati a nejblíže k ní. V zázemí této tribuny je vyhrazen prostor pro bezplatné neomezené občerstvení po celou dobu akce (jídlo, pochutiny, teplé a studené nápoje), součástí prostoru budou i biologické mobilní VIP toalety, na tuto vstupenku je umožněn vjezd návštěvníkům 4. Branou na parkoviště SUPER VIP v bezprostřední blízkosti pavilonu B.

STÁNÍ DOSPĚLÍ (celkem cca 1.600 míst ke stání)
Vstupenka není místenková a umožňuje dospělému návštěvníkovi zaujmout místo ve vyhrazených prostorách ke stání v přízemí pavilonu B a zejména ve zvýšené galerii pavilonu (cca 10 metrů nad úrovní terénu po celém obvodu pavilonu).

STÁNÍ DĚTI (celkem cca 1.600 míst ke stání)
Vstupenka není místenková a umožňuje dětskému návštěvníkovi zaujmout místo ve vyhrazených prostorách ke stání v přízemí pavilonu B a zejména ve zvýšené galerii pavilonu (cca 10 metrů nad úrovní terénu po celém obvodu pavilonu). DÍTĚ = osoba s výškou vzrůstu do 130 centimetrů včetně.

VSTUP ZTP
Po předložení platného průkazu ZTP bude umožněno za zvýhodněnou cenu zakoupení vstupenky ZTP, vstup do pavilonu B a do vyhrazeného prostoru pro ZTP (umístění v bezprostřední blízkosti trati).

JAKÉ SI VYBRAT MÍSTO
FREESTYLE MOTOCROSS je v pavilonu B brněnského výstaviště poprvé a proto zatím nemáme praktické zkušenosti s rozmístěním diváckých míst. Přesto po loňské obdobné akci v nedalekém výstavištním pavilonu V a na základě mnoha návštěv a příprav přímo v pavilonu B (se znalostí rozložení komponent trati a programu akce včetně všech technických podrobností, prvků a omezení) můžeme již nyní zhodnotit jednotlivá místa a jejich přednosti. Specifikem stavebního uspořádáni pavilonu B je vnitřní vestavěná galerie po celém jeho obvodu. Díky ní je vnitřní prostor rozčleněn tak, že uprostřed pavilonu je volný cca 20 m vysoký prostor (světlík) o rozměrech cca 93 x 32 metrů s betonovým stropem bílé barvy (to je důležité pro výškově a délkově neomezené provedení FMX skoků a také při pořizování kontrastních fotek a videí). Na obvodu světlíku navazující galerie člení výškově pavilon na přízemí pod galerii (výška stropu cca 7 metrů) a prstencovou galerii (výška podlahy cca 10 metrů). Galerie je na každé podlouhlé straně podepřená sedmi ocelovými sloupy s roztečí cca 12 metrů. Toto stavební řešení nás vedlo k následujícím prostorovým opatřením.
• Vlastní freestylová (FMX) a superkrosová (SX) trať - vše realizováno dle návrhů a požadavků guru českého FMX Petra Kuchaře, je dislokována do celé délky pavilonu a z pohledu umístění hlavních vchodů do zadní části světlíku a má pro tento sport neomezující všechny potřebné parametry (výška prostoru skoků, délka nájezdů, počty odskokových ramp, velikosti doskoků a dostatečné dojezdové vzdálenosti za nimi).
• Hlavní řada tribun (A, VIP, SUPER VIP a D) je dislokována rovněž do prostoru světlíku, a to do celé délky a z pohledu umístění hlavních vchodů do přední části světlíku, takže je předsunuta před ocelové opěrné sloupy a strop galerie je za těmito tribunami.
• Protější řada tribun (B a C) je dislokována rovněž do prostoru pod obvodovou galerií a jejich čelní část je umístěna z pohledu na trať až za opěrné sloupy.
• Čelní prostory kolem trati v přízemí nelze divácky využít (bezpečnost, umístění jezdeckého paddocku a techniky, průchod diváků k tribunám).
• Některé menší úseky obvodové galerie nelze divácky využit z důvodů instalované techniky (TV přenos, obrazovka, zvuk, světla atd.).

Zde je naše hodnocení a doporučení Vašich možností při výběru místa v pavilonu B při akci FREESTYLE MOTOCROSS RACE BRNO 2011.

SEZENÍ TRIBUNY VIP a SUPER VIP
Tribuny se nachází v přístupové zóně do pavilonu. Samozřejmě jsou nejkomfortnější díky své výbavě a také umístění v polovině haly v prostoru světlíku a přímo před skokovou FMX oblastí, superkrosovou tratí a SHOW hliněným pódiem. Z těchto míst uvidíte vše bez jakéhokoliv omezení a celý program se bude odehrávat přímo před Vámi, bezproblémový je i výhled na obrazovku SUPERSCREEN (velkoplošná obrazovka s rozměry 8 x 6 metrů a neuvěřitelnou plochou obrazu 48 m2) umístěnou v pravé čelní části pavilonu a zobrazující po celou dobu závodu dění v hale.

SEZENÍ TRIBUNA A
Tribuna se nachází v přístupové zóně do pavilonu. Je umístěna v levé části v prostoru světlíku tj. bez omezení výhledu) a v bezprostřední blízkosti JEZDECKÉHO PADDOCKU. Díky tomu zde diváci uvidí jezdce i mimo jízdu v době přípravy a odpočinku, a také při zahájení FMX jízd, kdy každý jezdec vyčkává na uvolnění místa v hale právě před výjezdovou branou z paddocku. Tribuna je dlouhá 29 metrů a zasahuje až téměř ke středu delší části arény, čímž z ní bude bez problémů vidět na hlavní skokový FMX prostor. Poněkud vzdálenější je obrazovka SUPERSCREEN, ale díky své enormní velikosti by to nemělo divácky vadit. S výhledem na dění v hale budete z této tribuny určitě spokojeni.

SEZENÍ TRIBUNY B a C
Tribuny se nachází v zadní části pavilonu za závodní tratí, přístup k nim je koridorem v pravé části haly. Podobně jako tribuny VIP a SUPER VIP jsou umístění v polovině haly před skokovou FMX oblastí, jsou však dislokovány pod galerií s možným omezením některých míst (minimum) kvůli opěrným sloupům před čelní částí tribun. Z těchto míst uvidíte dobře skokové soutěže FMX, bezproblémový je i výhled na obrazovku SUPERSCREEN.

SEZENÍ TRIBUNA D
NOVĚ DOPLNĚNÁ TRIBUNA je umístěna v pravé části v prostoru světlíku (tj. bez omezení výhledu) a v bezprostřední blízkosti velkého doskoku. Tribuna je dlouhá 14 metrů a bude z ní dobře vidět i na hlavní skokový FMX prostor. Poněkud vzdálenější je jezdecký paddock. Z těchto míst uvidíte dobře skokové soutěže FMX, bezproblémový je i výhled na obrazovku SUPERSCREEN.

MÍSTA KE STÁNÍ – PŘÍZEMÍ (vstup na místa ke stání není v hale kontrolován a lze se tedy volně pohybovat po všech určených prostorách s možností využití přízemí i galerii pavilonu)
V zadní části pavilonu, za závodní tratí po obou stranách tribun B a C budou vyhrazeny prostory s místy ke stání, přístup k nim je koridorem v pravé části haly. Diváci zde uvidí z blízka dění v prostoru obou doskoků, levý prostor umožní výhled na dění v oblasti jezdeckého paddocku, pravý prostor pak disponuje optimálním výhledem na obrazovku SUPERSCREEN.

MÍSTA KE STÁNÍ – GALERIE
Tato galerie je obrovskou výhodou tohoto pavilonu ve srovnání s pavilonem V. Divácký prostor je bezprostředně u zábradlí po celém obvodu prstence galerie (s výjimkou některých menších úseků pro techniku). Zejména ve střední oblasti delších částí galerie před hlavním skokovým FMX prostorem budete moci zblízka sledovat letovou fázi FMX skoků na úrovni jejich výškové kulminace. Bezproblémový je i výhled na obrazovku SUPERSCREEN.

SLUŽBY
• V zázemí poměrně rozsáhlého pavilonu s plochou 6.791 m2 budou v okolí tribun i v prostoru galerie umístěny stánky z občerstvením.
• V přízemí pavilonu budou v diváckém zázemí i prodejní stánky s moto a sportovním zbožím a jiné atrakce.
• V přízemí pavilonu v bočních stranách se nachází kapacitně dostačující sociální zázemí.
• V celém pavilonu je při akci zákaz kouření – o hlavní přestávce bude umožněno kouření ve 3 vytyčených prostorách vně haly (vedle hlavních vchodů a u vchodu za tribunou B).
• Diváci obdrží na vyžádání jako dárek PROGRAM AKCE ZDARMA (obsahuje údaje o akci, představení a fotografie jezdců a především PLAKÁT VELIKOST A2 S FMX FOTOGRAFIÍ LIBORA PODMOLA – FMX mistra světa pro rok 2010).
• Všechny divácké prostory budou profesionálně ozvučeny výkonnou technikou.
• Detailní dění v aréně před i při vlastní akci vám umožní sledovat obrazovka SUPERSCREEN (velkoplošná obrazovka s rozměry 8 x 6 metrů a neuvěřitelnou plochou obrazu 48 m2) umístěná v pravé čelní části haly a zobrazující LIVE TV PŘENOS (s opakovanými záběry zajímavých okamžiků). SUPER VIP tribuna je poněkud vzdálenější od jezdeckého paddocku, ze kterého přijíždí jezdci na plochu arény k FMX produkci.
• AUTOGRAMIÁDA JEZDCŮ – bezprostředně po ukončení odpoledního/večerního programu v prostoru za tribunou A.

AGENTURA FORSAGE – PROMOTÉR „ FREESTYLE MOTOCROSS RACE BRNO 2011“
 

 
 
Fotogalerie:   Atmosféra zimního amatérského rallyecrossu v Přibicích

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose