www.car.cz
 

Jubilejní 30. ročník Valašské rally startuje za necelé dva měsíce
     3.2.2011 09:57 - tisková zpráva


Jubilejní valaška nezadržitelně míří na start

Úvodním podnikem Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally se ve dnech 25. – 26. března 2011 stane jubilejní 30. ročník Bonver Valašská rally. Pořadatelský tým vedený Miroslavem Hošákem tvrdě pracuje na doladění posledních detailů valašské automobilové soutěže, která si letos připomene ještě jedno jubileum. Ve Valašském Meziříčí odstartuje již podesáté.

V těchto dnech je pozornost pořadatelů zaměřena zejména na dokončení všech nezbytností souvisejícími s rychlostními zkouškami. Proběhla i konzultace trati zástupci asociace jezdců. Prohlédnout si ji přijel před několika dny Petr Gross a Petr Černohorský. „Jejich náměty do konečné podoby rychlostek samozřejmě zohledníme,“ vyjádřil se ředitel rally Miroslav Hošák a pokračoval: „Jubilejní valaška bude opět rozdělena do dvou etap. Obsahovat by měla deset rychlostních testů na pěti úsecích. Scházet tradičně nemohou ani noční průjezdy. V nejbližších dnech bude v této souvislosti vše jasné a harmonogram rally dostane konečnou podobu.“
Po několikaleté odmlce se před Valašskou rally uskuteční shakedown. „Ten je připravován na pátek 25. března v době od 12 do 15.30 hodin na vybraném úseku mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm,“ poznamenal šéf organizačního týmu s tím, že shakedownu budou předcházet seznamovací jízdy, které budou organizačně zabezpečeny podle stanoveného harmonogramu. Pokud nenastanou nějaké dnes již nepředpokládané změny, ale stát se může ještě cokoliv, vyjede první vozidlo startovního pole na trať jubilejní valašky v pátek 25. března z valašskomeziříčského náměstí v 17.15 hodin. O třiadvacet hodin a pětačtyřicet minut později bude na stejném místě přivítán premiant 30. Bonver Valašská rally. Organizátoři předpokládají, že poblahopřát valašce přijede svými výkony i celá česká soutěžácká špička, kterou stejně jako ostatní posádky přijdou povzbudit tisíce diváků.
K přípravě valašky přistupují její organizátoři zejména s akcentem na bezpečnost. A to jak soutěžících, tak i diváků. Zejména na ně se obracejí s žádostí, aby si uvědomili, že automobilový sport je svým charakterem nebezpečný a nikdy při něm nelze stoprocentně vyloučit chybu řidiče soutěžního vozidla ani selhání techniky. Z tohoto pohledu jsou organizátory připravována divácká místa, která by měla být z tohoto pohledu co nejbezpečnější.
 
 „Lidé by neměli hazardovat a měli by ke sledování valašky využít výhradně míst, která jim k tomu pořadatel vyhradí. Traťoví komisaři budou v tomto směru nekompromisní,“ poznamenal zejména na adresu lehkovážníků zástupce ředitele pro bezpečnost Martin Schönweitz.
 
 
 
Ve Valašském Meziříčí 31. ledna 2011                               Dušan PÓČ
                                                                                             tajemník rally
                                                                                    Bonver Valašská rally 2011

 
 
Fotogalerie:   Winter trial 2011 na polské straně Orlických hor objektivem J. Rohleny

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose