www.car.cz
 

Začátek vrchařské sezóny českého ZAV bude na autodromu v Mostě
     15.2.2011 14:01 - tisková zpráva


České mistrovství ZAV na prahu čtvrté sezóny

Již tradičně otvírá vrchařskou sezónu první podnik na autodromu v Mostě, kterým zahajuje již svůj čtvrtý ročník České mistrovství v závodech do vrchu automobilů. Tento seriál se během své krátké, ale úspěšné historie etabloval na naší motoristické scéně i díky zodpovědné práci nevelkého organizačního týmu vedeného promotérem Eduardem Paterou.

Důkazem pečlivého přístupu zaměřeného v první řadě na bezpečnost nejen samotných aktérů závodění, ale i stále se zvětšujícího počtu spokojených diváků byl bezproblémový průběh uplynulé sezóny. Další oblastí, na kterou se pořadatelé zaměřují je fair play závodění jak po stránce sportovní, tak technické. O tom, že se jim to daří, svědčí značný a neutuchající zájem spokojených jezdců o start. Počtem startujících se tento seriál řadí k těm nejobsazovanějším u nás.

V letošní sezóně tedy jezdce čeká jedenáct závodních víkendů na známých tratích. Mezi jezdci je o start velký zájem a již nyní po spuštění přihlašovacího systému se začaly plnit startovní listiny prvních závodů. Tradičně i přes velkou propustnost tratě na mosteckém okruhu, ani počet 155 míst na startu nestačí enormnímu zájmu pilotů rychlých strojů. I na dalších závodech lze očekávat více jak stovku startujících. Současné vozy jsou rozděleny na dvě skupiny, sériové a závodní, ve skupinách pak podle objemů motoru do tříd. Na každém závodě se tedy budou vyhlašovat nejlepší tři v osmi třídách.

Chloubou seriálu a diváky velmi oblíbenou je skupina historických závodních automobilů, kde startují i jinde u nás na závodech neviděné historické klenoty na čtyřech kolech. Letos byly dosavadní čtyři třídy rozšířeny o třídu pro vozy upravené v duchu historické třídy A Pohár/ pro vozy bývalých socialistických států/.
Čeká nás také mnoho nového, dále jsme zpřísnili bezpečnostní pravidla. Již nelze u nás startovat bez ochranného rámu, musí být minimálně nehořlavé prádlo / kukla, triko/. Také díky úspěšnosti seriálu a zájmu sponzorů o něj, můžeme jako první kopcový seriál začít vyplácet prémie za umístění! Pro tento ročník to je 30 000,- pro vítěze každé třídy. A jako bonus 40-50 000,- pro tři nejlepší v absolutním pořadí!

K podrobnějšímu informování zájemců o České mistrovství ZAV slouží webové stránky http://www.edda.cz/mscrdovrchu. Pro návštěvníky jednotlivých závodů pořadatel připravil zdarma distribuovanou ročenku s portréty jezdců, charakteristikami tratí, bezpečnostními pokyny pro diváky a dalšími zajímavostmi spolu s prostorem pro prezentaci partnerů seriálu.

Všichni, kteří se Českého mistrovství ZAV účastní, ať už jako organizátoři, nebo samotní jezdci a jejich týmy věří, že nadcházející sezóna 2011 bude neméně úspěšná jako ta loňská a potvrdí vzestupný trend úrovně závodění v tomto seriálu, a že na startu se objeví vedle kmenových jezdců i noví adepti motoristického sportu.

Jaroslav Malík


 
 
Fotogalerie:   Motokárové Setkání mistrů 2011 v Kart areně Litomyšl-foto Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose