www.car.cz
 

Proslulý okruh Zandvoort přivítá DTM ještě před BRNEM.
     tisková zpráva


Jarek Janiš se po letní přestávce nemůže dočkat návratu k závodům a těší se na výzvu v podobě proslulého okruhu Zandvoort.

Šampionát DTM měl po závodu na Oscherslebenu vítanou čtyřtýdenní přestávku, ale nyní se už všichni těší na návrat k závodům a Janiš není výjimkou. Mladý český jezdec po dobu přestávky nebyl zcela bez závodů, protože se zúčastnil s vozem AMG-Mercedes CLK ve specifikaci DTM závodu českého šampionátu a čeští fanoušci tak měli možnost poznat, co mohou očekávat při zářijovém závodu DTM v Brně. Vedle toho také navštívil jako host České pojišťovny, svého dlouholetého sponzora, závod MotoGP v Brně a Truck GP v Mostě.
 
Jarek Janiš: „Jsem rád, že po dlouhé přestávce znovu usednu do závodního vozu, ačkoliv jsem jel jeden závod českého šampionátu. Závod MotoGP byl zajímavý a všiml jsem si, že tam byla skvělá atmosféra. Doufám, že v průběhu závodního víkendu DTM to bude podobné. V Zandvoortu jsem závodil v roce 2000 s formulí Ford, dojel jsem tehdy druhý. V průběhu kola se mění sklon trati, myslím si, že to se líbí všem jezdcům.
 
Okruh leží hned vedle pláže, což znamená, že větrné počasí může na trať navát písek. Trať potom velmi klouže a podmínky se rychle mění. Můj inženýr Karl mi poslal video z kokpitu vozu z loňského závodu, takže mám představu, jak se tam vůz DTM chová. Nicméně ve čtvrtek vyrazíme na obhlídku okruhu a budeme diskutovat o průjezdu zatáčkami, rychlostními stupni atd. Zandvoort je posledním podnikem před mým domácím závodem v Brně a chci tam získat co nejlepší možný výsledek.“
 
Zandvoort leží 25 kilometrů na západ od Amsterdamu, je to hezké město přímo na pobřeží. Okruh má bohatou historii, první závod se jel už v roce 1948 a nedlouho poté se Zandvoort dostal do kalendáře formule 1. V průběhu let hostil 30 Grand Prix F1, ta poslední z nich se jela v roce 1985. Od té doby byl okruh modernizován a v kalendáři DTM má své pevné místo.
 
Závodní víkend je velmi populární mezi týmy i fanoušky, protože jen pár metrů za okruhem je pláž. Na ní probíhají až do nočních hodin párty a grilování, což vytváří jedinečnou atmosféru. Holandští fanoušci jsou dobře známi svou láskou k automobilovým závodům a organizátoři očekávají zaplněné tribuny. Do konce sezony zbývají již jen tři závody a boj o šampionát získává stále větší náboj. Holandští fanoušci budou nepochybně držet palce Christijanu Albersovi, který je na druhém místě průběžného pořadí šampionátu.

Osmý závod šampionátu 2004 - Zandvoort

Datum:  3.-5. září
Délka okruhu: 4307 metrů
Délka závodu: 36 kol = 155,052 km
Pole position 2003: Timo Scheider, Opel Astra Coupe 1:35,336
Traťový rekord DTM: Christijan Albers, AMG-Mercedes CLK 1:36,494 (2003)
Loňský vítěz: Christijan Albers, AMG-Mercedes CLK
 
Program
Pátek
08:45-09:00  Roll out
10:15-11:45  Test 1
15:00-16:30 Test 1
Sobota
10:35-11:35  Volný trénink
13:00  Kvalifikace
13:30   Superpole
Neděle
9:15-09:45  Warm up
14:00   Start závodu
 
BPA

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose