www.car.cz
 

Hedvabná stezka 2011 tentokrát odstartuje už v červenci !!
     18.2.2011 15:50 - tisková zpráva


Silk Way Rally 2011 startuje už v červenci

Tradiční podnik Série Dakar tentokrát odstartuje už v červenci, pojede se od 9. do 16. července v ruském hlavním městě Moskvě, opět s cílem v olympijském Soči.

V sedmi etapách přes podobné lokace jako loni, tedy Lipeck, Volgograd, Astrachaň, Stavropol a Majkop skončí závod v dějišti zimní olympiády 2014. Je zřejmé, že v Rusku má závod velikou politickou podporu, vyjádřenou nejen moskevským startem, ale i veřejně proklamovanou vládní injekcí. Pořadatelé hodlají 4000 kilometrů dlouhou trať založit především na písečných úsecích kalmycké pouště a chazarských stepí, které hrály významnou roli i v posledním ročníku.

A protože je termín rallye posunut blíže k polovině roku, usnadňuje se tím týmům nejen testovací program, ale i následná příprava strojů před odjezdem na velký Dakar. Pořadatelé vypsali velmi zajímavé podmínky startovného díky dotacím ruské vlády a zároveň i neméně zajímavé odměny pro amatérské posádky, které závod dokončí.

"Silk Way Rally byla vždy perfektním testem pro Dakar, lepší ani nelze najít. Kvalitní závod odjetý v obrovském tempu na skutečně těžké trati a pekelném tlaku vyvíjeném domácí ,sbornou' je tou nejlepší školou. I v letošním roce s ním počítáme a samozřejmě se těšíme. Věříme zároveň, že se na startu sejde opravdu dobrá konkurence. Bude to výborný závod," dodal k blížící se rallye Aleš Loprais, jehož další kroky povedou do Paříže na zasedání kamionových týmů s komisaři ASO.

V domácích dílnách mezitím pokračují práce nejen na přestavbě druhého závodního vozu, ale i další kompletaci připravovaného kapotového speciálu.



Jiří Vintr

www.loprais.cz
autor je stálým spolupracovníkem našich stránek


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2011 a další pěkné foto Loprais Tatra týmu od Maindru Photo

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose