www.car.cz
 

Kostka a Baran vítězi mosteckého sprintu
     12.6.2011 20:45 - Vladimír Rožánek


První nedělní měření sil měli na starost jezdci formulových vozů kategorie Haigo. Stejně jako v kvalifikační jízdě, tak i v závodě obsadil první příčku Nils-Holger Willms, druhé místo obsadil Henrik Opitz a třetí Frank Thallmann. Do druhého závodu dne se pustily cestovní vozy Haigo, které jsou pro mnohé nostalgickou vzpomínkou. Nejlépe se na trati orientoval Norbert Haupt, druhý dojel Fritz Berger a třetí Kai-Uwe Rossner.

Svůj první ostrý závod měli na programu také „radikálové“. Nejlépe se s šedesáti minutovým závodem popral Maciej Marcinkiewicz, který v kategorii SR4 zvítězil, druhý skončil Norbert Nagy s kolegou Radkem Barešem, třetí místo obsadil Tom Kolinger sr. V kategorii SR3 si pro první místo zajel Josef Koller s Ondřejem Navrátilem, pro druhé místo Bronislav Formánek a pro třetí příčku Jiří Forman jr.

Zajímavou podívanou přinesl druhý závod Superkartů, kde se jezdci snažili přerušit nadvládu Brita Gevina Bennetta a nakonec byli úspěšní. První proťal cílovou pásku Peter Elkmann, za ním Daniel Hentschel a jako třetí Gevin Bennet.

Po polední pauze byl k vidění druhý Sprint vozů Divize 4. Po několika projetých kolech, bylo ve sprintu, stejně jako předešlý den rozhodnuto. V kategorii do 2000 ccm vyhrál Tomáš Kusý před Jiřím Bažatou. V kategorii do 3500 ccm vystoupal na stupeň vítězů slovenský zástupce Zdenko Baran, pro druhé místo si dojel Petr Kačírek a pro třetí místo Dan Suchý. V kategorii nejsilnějších vozů nad 3500 ccm zvítězil Tomáš Kostka před Michalem Matějovským a třetím Dennisem Waszekem. V České trofeji v kategorii do 2000 ccm vyhrál Jiří Bažata. V kategorii do 3500 ccm opět zvítězil slovenský zástupce Zdenko Baran, jako druhý závod dokončil Dan Suchý a jako třetí Daniel Skalický. V kategorii nad 3500 ccm zvítězil Dennis Waszek.

Ve druhém závodě „radikálů“ se jezdcům podařilo sesadit z trůnu vítěze prvního závodu a zabránit jim tak obhajobě. V kategorii SR4 zvítězil Norbert Nagy s Radkem Barešem, druhý dojel Maciej Marcinkiewicz, a jako třetí jezdec Tom Kolinger ml. V závodní kategorii SR3 ovládl závod Bronislav Formánek, který za sebou nechal druhou Karlinu Stala se Zbyňkem Passerem a třetího Jána Rašku.

Do svého druhého nedělního závodu odstartovaly také formulové vozy Haigo. Pořadí se oproti prvnímu závodu změnilo jen o jednoho jezdce. Prvenství získal Nils-Holger Wilms, druhý dojel Falk Schwarze a jako třetí projel cílovou páskou Frank Thalmann. Po dojetí formulových vozů, začaly na startovním roštu hřímat motory cestovních vozů Haigo, které byly připraveny ke svému druhému závodu. Nejlépe si s druhým závodem poradil Tibor Georg, který udržel prvenství před dotírajícím Jens-Uwe Fischerem. Třetí místo vybojoval Kai-Uwe Rossner.

Text: O. Hertl

Foto: O. Hertl


 
 
Fotogalerie:   Stříbrná sobota v GP2 v Monaku 2011 pro Josefa Krále

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose