www.car.cz
 

Z Mostu veze Tomáš Kusý dvě vítězství ve třídě do 2000 ccm
     14.6.2011 20:22 - Jirka Navrkal


O víkendu pokračoval seriál okruhového MČR závodních automobilů dalším závodem, tentokrát na autodromu v Mostě. Tohoto dvojzávodu ve sprintu se také zúčastnil závodní tým KT motorsport, když jezdec Tomáš Kusý opět usedl za volant svého vozu Lotus Exige S1, který pohání dvoulitrový motor Honda.

Stinnou stránkou závodu plechovým automobilů D4 byla slabá účast, když do závodu se přihlásilo pouze 11 účastníků. Z toho byli 3 vozy nad 3500 ccm, 6 vozů do 3500 cmm a 2 vozy do 2000 ccm. Pro tým KT motorsport bylo jednoznačným cílem zvítězit ve své třídě do dvou litrů, protože vůz Lotus byl z poznaňského klání již opraven a při stávajícím obsazení startovního pole by jiné než první místo bylo vlastně neúspěchem.

Již v kvalifikaci pro sobotní závod a v samotném sobotním závodě se potvrdilo, že Lotus Egige S1 je opět v dobré „kondici“ a tak jezdec Kusý se mohl věnovat závodu a učení se pro něj „novému“ okruhu, protože na rozdíl od brněnského automotodromu má s okruhem v Mostě malé zkušenosti. Nakonec Tomáš Kusý dojel v sobotním sprinterském závodě na absolutní osmé pozici a vyhrál svou třídu do 2000 ccm. Podařilo se mu zajet svůj nejlepší čas na jedno kolo s hodnotou 1:50,670 a s přehledem porazil Jiřího Bažatu v cíli závodu o cca 18 sekund.

Nedělní závod byl vlastně opakováním sobotního rozložení sil na okruhu, ať to bylo na prvních dvou příčkách v absolutním pořadí nebo ve třídě do 2000 ccm, která je letošní prioritou týmu KT motorsport. Že má jezdec Kusý na okruhu ještě své rezervy, bylo vidět s rostoucím počtem odjetých okruhů a postupným zrychlováním na závodní trati. Nakonec v nedělním závodě zajel své nejrychlejší kolo s hodnotou 1:49,559, což bylo proti sobotnímu závodu zrychlení o 1,111 sekundy.

 

 

-milans-

Tisková zpráva KT motorsport, 14.6.2011

 

Další informace na: www.lotus-sport.com


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose