www.car.cz
 

Nejlepší výsledek v kariéře pro Jaroslava Pešla
     5.7.2011 20:31 - tisková zpráva


Pešl: Říct mi někdo, že budu čtrnáctý, považuji ho za blázna
 
Nejlepší výsledek v kariéře si na Rally Bohemia vyjela posádka Toba Czech MH Racing teamu Jaroslav Pešl – Radek Juřica. Valašskomeziříčská dvojice na pátém podniku sedmidílného seriálu mistrovství České republiky v rally brala body za čtrnácté místo absolutně a za sedmou příčku ve své třídě 3. Druhé dvojici ze stejného týmu ve složení Martin Hudec - Jiří Černoch se tolik nedařilo. Musela totiž kvůli technické závadě odstoupit už v průběhu třetí erzety.    
 
Na Rally Bohemia, která se jela dokonce jako kandidátský podnik mistrovství světa, začala posádka Pešl - Juřica spíše defenzivnější jízdou. Důvodů bylo hned několik. „Jednak jsme měli na úvodních erzetách obuté špatné pneumatiky, jednak jsme hlavně tentokrát nejeli na svém autě. Jeli na Mitsubishi Lancer EVO IX od Ládi Barvíka, takže to bylo pro nás hlavně ze začátku hodně těžké,“ vysvětlil pilot posádky Jaroslav Pešl.
 
V úvodní etapě Bohemky, kterou tvořilo devět rychlostních zkoušek, ještě na sebe Pešl tak moc neupozornil. V absolutním pořadí byl až za první dvacítkou absolutně. O to lepší to ale bylo ve druhé etapě, která odstartovala na druhý den ráno. Pešl s Juřicou postupně stoupali výsledkovými listinami strmě vzhůru a zastavili se až na 14. místě absolutně, které jim patřilo v cíli.
 
Vzhledem k obrovské konkurenci na závodě, na kterém startovala česká „velká trojka“ Kresta, Pech, Valoušek, ale třeba i Belgičan Freddie Loix, který v současnosti vede šampionát Intercontinental Rally Challenge (IRC), bere posádka Pešl – Juřica 14. místo jako velký úspěch. „Není žádných pochyb, že to pro nás je zatím největší výsledek kariéry. Už jsme sice dvakrát byli na sprintech na jedenáctém místě, ale s tímto se to nedá vůbec srovnat. Velký mistrák je prostě velký mistrák. Skutečně si výsledku moc ceníme,“ radoval se po Rally Bohemia Jaroslav Pešl.
 
Za výsledek vděčí posádka Toba Czech MH Racing teamu především zlepšeným časům ve druhé polovině soutěže. „Bylo to způsobené asi hlavně tím, že jsme se postupně sžívali s autem, na které jsme vůbec nebyli zvyklí. Bylo na něm úplně jiné nastavení podvozku a diferenciálů a my jsme tomu museli přizpůsobit jízdu. Ve druhé polovině, nebo spíše v poslední třetině závodu, to bylo o poznání lepší a vytěžili jsme z toho pro nás super výsledek,“ usmíval se spokojeně 31letý pilot z Valašského Meziříčí.
 
Na těžkých a deštěm extrémně promáčených tratích Bohemky si Pešl s Juřicou vytrpěli i několik krizových situací, ale naštěstí je všechny dokázali ukočírovat. „Tratě byly hodně těžké, hlavně kvůli dešti. Měli jsme určitě i několik krizovek, ta nejhorší přišla až v poslední erzetě, ale naštěstí jsme ji, stejně jako ty před tím, nějak zvládli,“ oddechl si Jaroslav Pešl. V cíli se tak mohli s celým týmem radovat z cenného umístění. Jak moc si posádka váží výsledku, jasně demonstruje následující postřeh pilota.
 
„Kdyby mi někdo před Bohemkou řekl, že dojedu na 14. místě, považoval bych za blázna,“ smál se spokojený Jaroslav Pešl, jehož další start bude na sprintu na Vysočině v polovině července. V jednání je momentálně i Pešlův start na Barum rally, která se jede o posledním srpnovém víkendu a kde by opět mohl usednout do devítkového Lanceru Ladislava Barvíka.       
 
O poznání menší spokojenost panovala v táboře druhé posádky Toba Czech MH Racing teamu. Martin Hudec s Jiřím Černochem museli totiž kvůli technické závadě odstoupit už v průběhu třetí erzety. Třebíčská posádka tak nenavázala na skvělé 11. místo z předchozího podniku velkého mistráku v Hustopečích. „Je to pro nás velká škoda. Na Bohemku jsme moc těšili, ještě jsme ji nikdy nejeli, fakt škoda,“ posteskl si pilot posádky Martin Hudec, jenž je zároveň i šéfem celého Toba Czech MH Racing teamu. Hudec s Černochem odjeli na Bohemce jen dvě celé erzety.
 
První městkou zkoušku jsme si klasicky užili, speciálky nás vždycky baví. Na druhý den ve dvojce jsme si taky celkem slušně zazávodili, ale ve trojce už jsme museli skončit. Začal nám hrozně mlátit diferenciál, tak jsme radši zastavili, abychom autu zbytečně neriskovali a autu neublížili,“ přiblížil odstoupení z rally Martin Hudec. Posádka pak ještě chvíli zvažovala, že by využila pravidel super rally a vrátila se na tratě následující den, ale nakonec z toho sešlo.
 
„Od této možnosti jsme ustoupili. Nemělo by to pro nás skoro žádný smysl. Už třeba taky i kvůli předpovědi počasí, která byla pořád krajně nepříznivá, navíc jsme ani teoreticky nemohli dosáhnout na body, takže jsme se na tratě už nevrátili,“ podotkl 30letý Martin Hudec. Stejně jako Pešl se i Hudec objeví nyní nejdříve na blížícím se sprintu na Vysočině.  
 

 
 
Fotogalerie:   CCR 2011 a polská Baja Carpathia a naši závodníci

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose