www.car.cz
 

Rychlý Smrž skončil na úvod druhý
     9.7.2011 04:43 - Jirka Navrkal


Úvodní páteční program byl rozdělen do dvou částí z níž dopolední byla vyplněna volnými tréninkovými jízdami a odpoledne se uskutečnily  prvními kvalifikační jízdy pro nedělní závod..

Největší pozornost několika tisícovek fandů byla  upřena ke třídě superbiků. Tam máme velké želízko v ohni v podobě Jakuba Smrže, jedenáctého v průběžném pořadí mistrovství světa této kategorie. . Ten zajel na stroji Ducati 1098R Teamu Effenbert -Liberty Racing  nejrychleji v dopoledním volném tréninku a v kvalifikačním pak dosáhl druhého času 1:59,585 min. a zaostal o 263 tisíciny sekundy za lídrem této třídy Španělem Carlosem Checou.

Dobře si vedli i další naši jezdci. Ve třídě supersportů mezi 37 startujícími zajel jedenáctý čas brněnský jezdec Ondřej Ježek (SMS Racing – Honda CBR 600RR a Patrik Vostárek (Prorace) startující na stejném stroji  skončil sedmnáctý. Michal Šembera zajel šestnáctý čas mezi jednatřiceti jezdci třídy superstock 1000 na motocyklu BMW S1000 RR týmu Salac Racing.

Sobotní program pokračuje dalšími tréninkovými jízdami a vyvrcholí od patnácti hodin, kdy bude zahájen tzv. superpole, kde se rozhodne o postavení jezců na startovním roštu třídy superbiků. Zakončení bude od 18.00 hodin, kdy se pojede 11 kolový závod třídy evropského šampionátu superstocků 600.

 

pro www.car.cz - Jaromír Navrkal

foto : Jiří Navrkal


 
 
Fotogalerie:   WSBK 2011 - Brno - pátek od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose