www.car.cz
 

Prudký déšť nezabránil skvělým výkonům
     29.8.2011 16:51 - Vladimír Rožánek


Sobotní dopolední program devatenáctého ročníku Renault Trucks – Czech Track Prix 2011 byl v režii kvalifikačních jízd. Jako první vyjeli měřit své časy jezdci Formule Renault 2.0, ve kterých startuje i syn slavného otce Carlose Sainze, který je dvojnásobný mistr WRC a tak byli všichni napjatí jak si Carlos Sainz mladší povede. První kvalifikační jízdu ovládl Daniil Kvyat, druhý dojel již zmiňovaný Carlost Sainz mladší a jako třetí Alessio Picariello. Druhou kvalifikační jízdu už Carlos Sainz dokázal zvítězit a tím tak ukázal, že má závodění v krvi.

Pro určení postavení na startovním roštu rozjeli svou kvalifikaci truckeři. První pozici neboli „pole position“ si vyjel český jezdec Adam Lacko, druhé němec Jochen Hahn a třetí místo nejlepší český jezdec David Vršecký.

Závody cestovních vozů DMV měly ve svém programu již už své druhé kvalifikační jízdy, neboť bez kvalifikace není závodu. V Divizi 1 došlo jen k jedné změně u trojice nejrychlejších oproti první kvalifikační jízdě. Tentokrát byl nejrychlejší Sven-Mike Krüger, jako druhý Udo Zink, třetí místo z prvního závodu obhájil Tobias Paul. Tak jako u svých kolegů i v Divizi 2 došlo jen k jedné změně, kvalifikaci opět vyhrál Jürg Aeberhard, před druhým Josefem Klüberem a třetím Albertem Kierdorfem.

Po krátké polední pauze byl odstartován „kolotoč“ závodů, který se zastaví až v odpoledních nedělních hodinách. První jezdci kteří svedli souboj o cenné trofeje, byli piloti Formule Renault 2.0. Výsledné postavení jezdců na stupni vítězů bylo téměř „okopírováno“ podle výsledků první kvalifikační jízdy. Nejvyšší stupeň obsadil jezdec Daniil Kvyat, druhý stupeň syn slavného otce Carlos Sainz, a třetí, jediná změna oproti kvalifikaci Stoffel Vandoorne.

Do svého prvního letošního závodu na mosteckém autodromu se postavili jezdci závodu trucků. V závodě suverénně zvítězil Adam Lacko, a naznačil tak, kdo by mohl být letos králem mosteckého autodromu. Na druhém místě dojel v závodě David Vršecký jehož od Adama dělilo osm vteřin. Na třetí místo dosáhl, doposud vedoucí muž celého mistrovství Jochen Hahn.

Podle časového harmonogramu dostali povel k výjezdu na trať cestovní vozy DMV Divize 1 a 2, které odstartovaly do svých prvních víkendových závodů. V Divizi 1 kraloval německý závodník Udo Zink, druhý do cíle dorazil Sven-Mike Krüger a o pouhých 0,013 vteřiny třetí Tobias Paul. Mezi vozy Divize 2 potvrdil svoji nadvládu švýcarský závodník Jürg Aeberhard, který za sebou nechal s výrazným odstupem druhého Alberta Kierdorfa a třetího Tobiase Schulze.

Posledním závodem, který uzavřel sobotní den byly závody trucků a jejich v pořadí již druhý souboj. Po velmi napínavém závodě na jehož dramatičnosti přidal vytrvalý déšť, potvrdil svou vzestupnou formu David Vršecký, který odstartoval ze sedmé pozice. I když vodu na trati David nemá rád, bojoval nejlépe a dokázal tak v závodě zvítězit.Ve velmi těsném závěsu proťal cílovou pásku Markus Bösiger. Na třetí místo byl dodatečně posunut Antonio

Rolex Submariner Vintage replica Albacete. Důvodem dodatečné změny pořadí byla dvanáctivteřinová penalizace, kterou obdržel do té doby třetí Adam Lacko, který byl tak přesunut na čtvrtou pozici.

Sobotní závodní den byl i přes vytrvalý déšť velmi zajímavou podívanou, která potěšila oko každého nejen motoristického fanouška.

Text: O. Hertl

foto: V. Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Truckerský tým MKR v Nogaru 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose