www.car.cz
 

Zlato a stříbro pro brněnského jezdce Tomáše Kusého na Hungaroringu
     21.9.2011 16:47 - Jirka Navrkal


Pátým závodní víkend seriálu Lotus Cup Eastern Europe (LCEE) se konal o právě uplynulém víkendu (17.–18. 9. 2011) a již podruhé letos zamířil na maďarský okruh Hungaroring.

Brněnský závodní tým KT motorsport pod vedením jezdce Tomáše Kusého se tohoto podniku přijel také zúčastnit. Cíl byl jednoznačný – odvést si maximální možný počet bodů a posílit tak šance na celkový úspěch v seriálu LCEE.

Jezdec Tomáš Kusý opět očekával, že půjde o tvrdý souboj především s jeho největším rivalem z posledního závodu Tamásem Vizinem (HUN). Ale již kvalifikace do prvního závodu ukázala, že tentokrát je velice rychlý rakouský pilot Markus Nikowitsch, který také první kvalifikaci vyhrál před jezdcem Kusým z KT motorsportu. Samotný závod, který se jel na 30 minut + 1 kolo, probíhal podle karet rozdaných v kvalifikaci. Tomáš Kusý celý závod jezdil na druhé místě a „studoval“ rakouského jezdce a čekal na svou šanci. Ta přišla v posledním okruhu, přičemž brněnský jezdec ji dokázal plně využít a předjel Rakušana Nikowitsche a dokázal tutu jízdu proměnit v další vítězství v seriálu LCEE.

Pořadí sobotního závodu LCEE: 1. Kusý Tomáš (CZE), 2. Nikowitch Markus (AUT), 3. Requat Klaus (AUT), 4. Egon Burkus (HUN), 5. Vizin Tamás (HUN) a neklasifikován Benedek Major (HUN).

 

Kvalifikace na nedělní závod byla tentokráte na maďarském okruhu trochu prapodivná, protože se nakonec rozhodlo, že se bude startovat do nedělního závodu v opačném pořadí ze závodu sobotního. Takže jezdec týmu KT motorsport se rázem ocitl na páté startovní pozici na startovním roštu druhého závodu. Po nepříliš povedeném startu se Tomáš Kusý postupně probíjel startovním polem dopředu, zajel také nejrychlejší kolo nedělního závodu (2:05,023), ale to nestačilo více jak na druhou pozici v cíli.

Pořadí nedělního závodu LCEE: 1. Nikowitch Markus (AUT), 2. Kusý Tomáš (CZE), 3. Vizin Tamás (HUN), 4. Egon Burkus (HUN) a neklasifikováni byli Benedek Major (HUN) a Requat Klaus (AUT).

 

Po tomto závodním víkendu se podařilo získat Tomáši Kusému 18bodový náskok na maďarského jezdce Tamáse Vizina v absolutním hodnocení LCEE. Nyní se tým KT motorsport chystá na Podzimní cenu Brna a potom na poslední závod LCEE na Salzburgringu, kde brněnský jezdec bude bojovat alespoň o 7 bodů. Potom by se mu to podařilo, stačilo by to na celkové vítězství v prvním ročníku seriálu Lotus Cup Eastern Europe 2011.

 

 

-milans-

Tisková zpráva KT motorsport, 20. 9 .2011

 

Další informace na: www.lotus-sport.com


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose