www.car.cz
 

Lukáš Pešek v portugalském Estorilu začal 11 časem
     tisková zpráva


Grand Premio Marlboro De Portugal (3.9.2004)
 
Dva týdny po domácím závodě v Brně, ve kterém Lukáš předváděl před domácím publikem jeden ze svých nejlepších letošních výkonů, než jej zradil motor jeho motocyklu, se mistrovství světa silničních motocyklů přesunulo k předposlednímu evropskému závodu do portugalského Estorilu. Po Estorilu se pak šampionát na čtyři závody přesouvá do Asie a Austrálie, aby se na konci října vrátil zpět do Evropy k poslednímu závodu ve španělské Valencii.
 
Okruh Estoril, který leží poblíž hlavního města Portugalska, Lisabonu, na pobřeží Atlantického oceánu, patří k nejhezčím okruhům, na kterých se jede seriál mistrovství světa. Díky blízkosti oceánu je pověstný velmi proměnlivým počasím, ale předpověď na tento víkend dává velkou šanci, že se nedělní závod pojede na suché trati.
 
V dnešním ranním tréninku, který se jel na mírně mokré trati, se Lukáš opět předvedl v nejlepším světle a zajel v posledním z celkem 21. kol čas 1:51,482. V hodnocení ranního tréninku se umístil na 5. pozici se ztrátou 1,191s na nejrychlejšího C. Stonera. Lukáš však nebyl příliš spokojen s nastavením a výkonem svého motocyklu a mechanici týmu AJO Motorsport měli před zahájením odpolední kvalifikace plné ruce práce. Lukáš ranní trénink zhodnotil takto:
Není to špatné, ale odpoledne všichni určitě zrychlí o několik vteřin. Nejsem moc spokojen s výkonem motoru, mám pocit, že motor příliš netáhne a proto trochu ztrácím na rovinkách. Jinak okruh mi vyhovuje svým profilem, ale stejně jako v Brně, tak i tady hodně záleží na výkonu motoru“.
 
Před začátkem odpolední kvalifikace již trať vyschla a teplota se vyhoupla na příjemných 24°C. Lukáš pak v průběhu kvalifikace ujel celkem 15. kol a o 4,2s zlepšil svůj ranní čas. Jeho výsledných 1:47,251 jej posunulo na průběžnou 11. startovní pozici se ztrátou 0,971s na prvního A. Dovoziosa. V odpolední kvalifikaci se výkony těch nejlepších jezdců značně vyrovnaly a prvních 13. jezdů v průběžném pořadí se vtěsnalo do rozmezí 1s.
 
Průběžné 11 místo je celkem dobré. Svůj nejlepší čas jsem zajel v posledním kole a určitě to mohlo být ještě lepší, kdybych přezul pneumatiky o pár kol dřív. Takhle už jsem neměl prostor na další zlepšení. Snad do zítřka vydrží počasí, rád bych se posunul ještě o pár míst dopředu.“ řekl Lukáš po skončení dnešní první kvalifikace.
 
tisk info
 
- AMD -

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose