www.car.cz
 

Také Jan Černý pojede další závod MS 2011 - Francii
     30.9.2011 10:04 - tisková zpráva


Příbramský Citroen vystřídá ve Francii Fiesta
 
Jan Černý s Pavlem Kohoutem se minulý víkend rozcvičovali v Příbrami na další účast v mistrovství světa, ve Francii.
 
Honza Černý s Pavlem Kohoutem sice původně plánovali, že na domácí Rally Příbram vyzkouší nějakou silnější čtyřkolku, ale z těchto úvah nakonec sešlo a mladíci vyrazili na domácí tratě s novým a hodně zajímavým vozem Citroen DS3 R3T. Vůz s přeplňovaným motorem o objemu 1,6 ccm a pohonem předních kol je vybaven nejmodernější technikou v podobě sekvenční převodovky, ale například i programovatelných map motoru, což z něj dělá opravdu pěkné závodní vozidlo, takový mezistupeň před speciálem S2000.
 
Honza Černý se na start v Příbrami s tímto vozem, v něž vkládal velké naděje, hodně těšil, což bylo patrné již od prvních kilometrů rychlostních zkoušek středočeské soutěže. Několik časů v první desítce absolutně a další z kraje desítky druhé, dávaly tušit, že Černý – Kohout bude v Příbrami kokrhat hodně vysoko. Jeli jsme si závod do Příbrami užít. Letos máme za sebou několik závodů kde se nám úplně nedařilo, jak naší vinou, tak třeba problémy s technikou. Věřil jsem, že doma v Příbrami se to zlomí a o tom mě přesvědčoval i perfektní přístup týmu Tomáše Pletky, z něhož je cítit profesionalita a zapálení pro věc. Auto fungovalo během celého závadu bezvadně a tým velmi ochotně reagoval na moje požadavky na drobné změny v nastavení a inženýr od Citroenu z Francie sám navrhoval různé změny v mapách motoru, které by více vyhovovaly například povrchům s hodně vytahanými nečistotami. Cítil jsem se v týmu prostě dobře a mohl jsem se s Pavlem naprosto koncentrovat na náš výkon,“ říká k průběhu Rally Příbram Jan Černý.
 
V cíli Rally Příbram, kam Citroen DS3 R3T dovezl posádku Černý – Kohout na prvním místě mezi dvoukolkami a desátém místě absolutně, byl Honza Černý opravdu spokojený. Příbram byla prostě povedený závod. S autem nejsem ještě úplně sžitý a cítím, že se s ním dá jet ještě o něco rychleji. Při první velké soutěži jsem ale nechtěl udělat zbytečnou chybu, protože hlavně v místech, kde bylo vytaháno, jsem se necítil úplně jistě. Musím ještě chování auta se silným motorem přijít víc na chuť, ale celkově auto hodnotím velmi pozitivně. Vítězství mezi dvoukolkami mě těší a splnili jsme si tak cíl, který jsme si před soutěží dali,“ uzavírá své účinkování na Rally Příbram Honza Černý.
 

Krátce potom, co Honza černý v Příbrami svlékl závodní kombinézu, čekala jej i jeho spolujezdce Pavla Kohouta cesta do Francouzského Strasbourgu, kde je centrum další soutěže mistrovství světa. Během Francouzské Rally se uskuteční i další díl seriálu WRC Academy, kde Jan Černý s Pavlem Kohoutem letos díky úspěchu v projektu Pirelli Stars Drivers team mohou závodit. Asfaltová soutěž nedaleko rodiště sedminásobného mistra světa Sebastiena Loeba tak bude další příležitostí, kde budou Jan Černý s Pavlem Kohoutem získávat zkušenosti z náročných tratích, na kterých se prohání světová špička rallysportu.

„Francouzská Rally je pro mě trochu neznámou. Nikdy jsem tady nezávodil a ani jsme se tady nebyli podívat jako diváci. Podle onboardů, které jsem viděl, se ale jedná o pěkné, asfaltové rychlostní zkoušky a já už se nemůžu dočkat, až tady v pátek odstartujeme. Teď máme před sebou ještě dva dny přípravy a seznamovacích jízd. Hned po příjezdu na místo, v pondělí jsme na místě absolvovali briefing účastníků WRC Academy, kam nás přišel pozdravit a Dani Sordo a přednášku měl i šéf týmu Pettera Solberga. Ve Francii si užíváme pěkného letního počasí, které by snad mělo vydržet i během soutěže, což by bylo příjemné. Těším se, že do Francie přijede hodně českých fanoušků, protože to není z Čech příliš daleko. Budeme se s Pavlem snažit je nezklamat,“ říká Honza Černý, který se aktuálně seznamuje s tratěmi rychlostních zkoušek, které zavítají i do rodiště sedminásobného mistra světa Sebastiena Loeba, do Hagenau.  


 
 
Fotogalerie:   Barum rallye 2011 - foto různých týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose