www.car.cz
 

Na Setkání mistrů do Sosnové přijede Prokop s Fiestou WRC i Pech s Mini WRC
     7.11.2011 09:52 - tisková zpráva


Premiéra nových WRC v Sosnové na Setkání mistrů
Tučným písmem mají v kalendáři napsané datum 20. listopadu všichni příznivci rychlých kol. Pojede se totiž tradiční Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové.
Při akci, která je nazvaná Global Assistance Setkání mistrů, měli fanoušci motorismu v minulosti šanci vidět mnoho zajímavého, včetně hvězd typu Sebastiena Loeba, či premiér nových závodních vozů v České republice. Podobná lahůdka je připravena i na letošní rok. V sobotu 19. listopadu, se v Global Assistance Racing Areně v Sosnové u České Lípy poprvé českým fanouškům představí speciál Ford Fiesta WRC, který na Setkání mistrů rovnou z Velké Británie přiveze juniorský mistr světa a letošní účastník SWRC, Martin Prokop. Druhou novinku, která dosud v České republice nikdy nestartovala, představí Václav Pech jun. Ten své nové MINI John Cooper Works S2000 pro Setkání mistrů přestaví do specifikace WRC tak, jak tento vůz známe z tratí mistrovství světa, kde v rukou Daniho Sorda a Krise Meeka sbírá jeden úspěch za druhým.

Setkání mistrů tak bude jedinečnou příležitostí k porovnání výkonů a vlastností nové generace vozů WRC s motory o objemu 1,6 litru s jejich předchůdci, kterými jsou WRC vozy s motorem 2,0. Ty se totiž do Racing arény v Sosnové chystají také. Za volantem Škody Fabia WRC se například představí čerstvý mistr České republiky v Rallysprintech Pavel Valoušek a také mladý účastník mistrovství světa Jan Černý. Nebudou ale chybět ani osvědčené Škody Octavia WRC a divácky velmi atraktivní vůz Subaru Impreza WRC přiveze do Sosnové slovenský závodník a velký milovník rally, Igor Drotár.

Chybět nebudou ani dvoulitrové speciály bez přeplňování S2000, kde si českou premiéru v tomto voze odbude okruhový, ale i současný soutěžní jezdec známý z historických rally, Jiří Navrátil. Při Setkání mistrů, ale muziku dokáží pořádně tvrdit i souboje produkčních vozů, kde značku Mitsubishi budou kupříkladu hájit hodně divocí Semerádové, kterým bude se Subaru chtít sekundovat Daniel Běhálek, jemuž letos jen o vlásek unikl mistrovský titul ve skupině N Mezinárodního mistrovství ČR v rally.

Diváci na Setkání mistrů ale dobře vědí, že se při této akci mohou těšit i třeba na historické vozy rally, atraktivní rallycrossové speciály či bugyny z autokrosu. Tak to bude i v tomto roce a už teď například můžeme potvrdit, že v Sosnové se fanouškům s historickým Opelem Kadett představí novopečený mistr Evropy v rally historických vozidel, Miroslav Janota.
Setkání mistrů se tento rok uskuteční v sobotu a v neděli 19. a 20. listopadu. V sobotu budou na programu celého dne volné tréninky, kde se budou účastníci seznamovat s tratí a prostor tradičně využijí pro svezení partnerů týmů, či jiných osob. V neděli 20. listopadu je připraven hlavní program Global assistance Setkání mistrů, kdy se hned po ránu jezdci rozehřejí při volných trénincích a měřených rozjížďkách, aby se pak odpoledne utkali ve finálových jízdách, které se pojedou na známé paralelní trati Racing Arény v Sosnové u České Lípy. Pokud se vám v žilách mísí krev alespoň s troškou benzinu, a vaše srdce tepe v rytmu závodních motorů, přijeďte na Setkání mistrů, kde se letos bude rozhodně nač dívat.

Více informací o časovém rozvrhu Setkání mistrů a cenách vstupného se dozvíte na oficiálních stránkách www.rallycross-sosnova.cz 

 

PŘEDBĚŽNÁ STARTOVNÍ LISTINA 

Rally WRC OPEN
PROKOP Martin
Ford Fiesta WRC
VALOUŠEK Pavel
Škoda Fabia WRC
PECH Václav
Mini Cooper 1,6t WRC
ČERNÝ Jan
Škoda Fabia WRC
DROTÁR Igor
Subaru WRC
ŠTĚPÁNEK Jan
Škoda Octavia WRC
SZABÓ Viktor
Škoda Octavia WRC
VLČEK Jiří
Škoda Octavia WRC
MIKULÁŠTÍK Silvester
Škoda Octavia WRC
Rally Třída 2
TLUSŤÁK Antonín
Škoda Fabia S2000
KOSTKA Tomáš
Škoda Fabia S2000
TARABUS Jaromír
Fiat Grande Punto S2000
NAVRÁTIL Jiří
Ford Fiesta S2000
Rally Třída 3
BĚHÁLEK Daniel
Subaru Impreza STi
BUJÁČEK Martin
Mitsubishi Lancer EVO IX.
SEMERÁD Josef
Mitsubishi Lancer EVO IX.
SEMERÁD Martin
Mitsubishi Lancer EVO IX.
VOLF Jiří
Mitsubishi Lancer EVO IX.
Rally HA
TENKL Lubomír
BMW
TICHÝ Zdeněk
BMW
JANOTA Miroslav
Opel Kadett
PETRÁŠEK Jiří
Opel Ascona B
Rallycross Super Cars
MUENNICH Rene
Škoda Fabia
BASSENG Marc
Škoda Fabia
VÝBORNÝ Otakar
Mitsubishi Lancer Monster T16 4x4
MRKÁČEK Aleš
Mitsubishi Lancer
ZEMAN Marek
Mitsubishi Lancer
BARTOŠ Jan
Škoda Fabia
SVOBODA Martin
Mitsubishi Lancer
Rallycross Super 1600


 
 
Fotogalerie:   Příbram 2011 - foto Jan Šnábl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose