www.car.cz
 

Exhibiční akce X. Global Assistance Setkání mistrů 2011 na dohled
     16.11.2011 09:58 - tisková zpráva


X. Global Assistance Setkání mistrů již tento víkend
Již o nadcházejícím víkendu se uskuteční jedna z exhibičních akcí, které pravidelně zakončují sezonu motoristického sportu v České republice. Tou akcí bude X. Global Assistance Setkání mistrů 19. a 20. listopadu v Sosnové u České Lípy. Zde se na atraktivní paralelní trati s přemostěním, která je z části tvořena asfaltovým povrchem a z části atraktivní šotolinou v Global Assistance Racing aréně, utkají mistři volantu z automobilových soutěží rally, rallycrossu a autokrosu.

Lákadlem bude představení nových vozů WRC s přeplňovanými motory o objemu 1,6 litru, které aktuálně brázdí tratě soutěží mistrovství světa. Tyto jedinečné závodní speciály postavené podle nejnovějších požadavků Mezinárodní Automobilové Federace FIA jsou schválené pro provoz pouze v soutěžích mistrovství světa, a proto je jejich start mimo světový šampionát vždy malým svátkem. Přímo z Walesu, kde úspěšně dokončil premiérový závod, přiveze do Sosnové Ford Fiesta WRC Martin Prokop.

Ford Fiesta WRC je jedinečné auto a jeho řízení mě nesmírně baví. Jeho výkon je mnohem větší než u mé předchozí Fiesty S2000 a vyšší je i maximální rychlost. Tam kde S2000 už nejela, tak WRC stále zrychluje. S autem se stále učím a poznávám co dovede, ale je to zábava. Setkání mistrů bude ideální příležitostí se s autem ještě víc sžít a přitom pobavit sebe i diváky, kteří nás letos neměli šanci vidět na soutěžích v České republice,“ říká k účasti na X. Global Assistance Setkání mistrů juniorský mistr světa Martin Prokop.

Vedle Martina Prokopa se na start postaví i Václav Pech jun., který si zde vyzkouší upravený vůz MINI John Cooper Works, který bude mít stejný restriktor v sání, jako na soutěžích mistrovství světa. Václav Pech jun., který potvrdil účast s tímto vozem v následujících třech sezónách MMČR, odstartuje v kategorii WRC. Zde jej doplní starší, ale neméně atraktivní „wéercéčka“ s dvoulitrovými motory, ať už to bude Škoda Fabia WRC s Pavlem Valouškem za volantem. Mládí bude s vozem WRC v Sosnové reprezentovat účastník mistrovství světa Jan Černý. Nebudou chybět další vozy WRC, ale ani výkonné a atraktivní speciály, které příznivci motorsportu znají ze závodů rallycrossu.

Tato monstra v minulosti několikrát při Setkání mistrů zvítězila absolutně a budou se o to pokoušet i v tomto roce. Za volanty těchto speciálů se představí například René Muennich, či Otakar Výborný. Diváci na Global Assistance Setkání mistrů si dobře zvykli na řev a plameny autokrosových bugin, z nichž ty nejsilnější v Sosnové předvedou mistři volantu v čele s nestárnoucím Jaroslavem Hoškem, či letošním vicemistrem Romanem Kalvodou.

Neváhejte proto a přijeďte v sobotu 19. listopadu do Sosnové u České Lípy a sledujte již volné tréninky a seznamovací jízdy v Global Assistance Racing aréně. Rozhodně si nenechte ujít velké finále, které je připraveno na celý nedělní den 20. listopadu 2011.

Více informací včetně podrobného časového harmonogramu akce a cen vstupenek najdete na adrese www.rallycross-sosnova.cz

 

Harmonogram :

Sobota 19. listopad 2011

09:30 – 16:00 Volné tréninky

Neděle 20. listopad 2011

08:15 Začátek měřeného tréninku
09:30 Začátek rozjížděk
13:30 Finálové jízdy


 
 
Fotogalerie:   Příbram 2011 - foto Jan Šnábl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose