www.car.cz
 

Potvrzen start Švéda Anderssona s Fabií WRC v Praze 2011
     27.11.2011 21:36 - tisková zpráva


P-G Andersson s Fabií WRC v Praze
Jedním z hlavních lákadel XVII. TipCars Pražského Rallysprintu bude účast Švéda P-G Anderssona se Škodou Fabia WRC.

Pozor - soutěž o vstupenky na tuto akci, kterou najdete  ZDE

Nejvýznamnější automobilový závod v hlavním městě, XVII. TipCars Pražský Rallysprint se bude moci pochlubit účastí špičkového automobilového závodníka, který byl v minulosti členem několika továrních týmů, ale který není českým fanouškům zcela neznámý. Jedná se o populárního Švéda Per -Gunnara Anderssona, který na XVII. TipCars Pražský Rallysprint přijede tentokrát se Škodou Fabia WRC. V loňském roce Andersson v Praze už odstartoval, ale bylo to se Škodou Fabia S2000. Letos tedy bude mít šanci si v Praze vyzkoušet vůz nejvyšší specifikace.

Pro Anderssona to ale nebude první zkušenost s tímto vozem. Kromě jiného se Škodou Fabia WRC Švéd startoval i v roce 2009 na soutěži mistrovství světa v Norsku, kde dokonce dvě rychlostní zkoušky absolutně vyhrál.

P-G Andersson ale nebude jediným jezdcem, který do Prahy přiveze vůz specifikace WRC. V ještě nekompletní startovní listině je stejná zkratka WRC připsána v kolonce závodní vůz například u jezdců jako jsou Václav Pech jun., Pavel Valoušek, Jan Sýkora, Jaromír Tomaštík, Jan Štěpánek, Igor Drotár, ale například i Emil Triner. Zajímavostí bude jistě start Němce Richerta, který představí nepříliš často vídaný vůz Ford Escort WRC. Celkem by se tedy mělo v Praze objevit devět vozů WRC. Neméně atraktivní jsou moderní vozy s pohonem čtyř kol a atmosférickým motorem, tedy speciály S2000. Ty v Praze představí například Jozef Béreš jun., Antonín Tlusťák či Grzegorz Grzyb. Chybět nebude přehršel produkčních vozů Subaru nebo Mitsubishi v čele s Vojtěchem Štajfem, Karlem Trojanem, Josefem a Martinem Semerádovými, Jaroslavem Orsákem, Martinem Bujáčkem, Janem Šlehoferem, či třeba zpěvákem a hercem Danielem Landou.

K tomu si přidejte další zajímavé vozy s pohonem jen jedné nápravy nebo populární historiky, z nichž ten nejsilnější v podobě Audi Quatro přijede ze Slovenska s Jozefem Bérešem st. za volantem. Startovní listina se v těchto dnech doplňuje zejména jmény spolujezdců, kde můžeme očekávat některé veřejně známé tváře, a mnozí z jezdců mají ještě v kolonce vozu rovněž otazník. Počátkem nadcházejícího týdne už ale bude definitivně jasno, a tak již jen pár dní zbývá do zveřejnění oficiálního seznamu přihlášených.

XVII. TipCars Pražský Rallysprint odstartuje v pátek 2. prosince a do prvních rychlostních zkoušek se soutěžní vozy vydají v sobotu 3. prosince. Centrem soutěže bude v tomto roce SUBARU Rally aréna ve Velké Chuchli, kde se odehrají čtyři rychlostní zkoušky a bude zde umístěno i servisní parkoviště a startovní i cílová rampa.

Více informací o XVII. TipCars Pražském Rallysprintu se dozvíte na stránkách www.prazskyrallysprint.cz  


 
 
Fotogalerie:   Finále sezóny v Sosnové - Setkání mistrů 2011, foto Jan Šnábl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose