www.car.cz
 

Martin Prokop devátý na Rallye Monte Carlo
     22.1.2012 23:22 - tisková zpráva


RMC 2012: Martin Prokop se Zdeňkem Hrůzou devátí

Dvojice Czech Ford National Teamu Martin Prokop – Zdeněk Hrůza dovedla vůz Ford Fiesta RS WRC do cíle úvodního podniku MS - Rallye Monte Carlo 2012 – na devátém místě absolutně. Do sezony vstoupila ziskem dvou mistrovských bodů.

Přejezdová etapa s cílem v Monte Carlu posádku Czech Ford National Teamu jak se říká „nakopla“. Dokončení soutěže v první desítce začalo nabírat konkrétních obrysů a před čtyřmi vložkami nad monackým knížectvím si toho byl vědom i jihlavský pilot.

Navíc testy přes slavný průsmyk Col de Turini i vložka Lantosque - Luceram pro něj nebyly ničím neznámým a český pilot z toho v souboji s bývalým produkčním šampionem Portugalcem Armindem Araujem profitoval. Na zmíněných čtyř vložkách ani jednou nechyběl mezi desítkou nejrychlejších, nejvýše figurovala fiesta v barvách Jipocaru na 8. místě v RZ14.

Před závěrečnou Power Stage měli Prokop s Hrůzou na Araujovo mini náskok 2.9 sekundy. V 5,16 km dlouhém testu zajeli pátý čas absolutně (nejlepší výsledek v soutěži) a definitivně potvrdili solidní devátou příčku na úvod sezony.


 
 
Fotogalerie:   Finále sezóny v Sosnové - Setkání mistrů 2011, foto Jan Šnábl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose