www.car.cz
 

MMČR v motoskijöringu pokračuje
     8.2.2012 23:16 - tisková zpráva


Tisková informace k MMČR v motoskijöringu (Chotčiny + Rodná)

Po ne příliš zimním lednu příznivcům motoskijöringu zima přeci jen ukázala svou pravou tvář a tak mohou pořadatelé MMČR v této disciplině realizovat, co před sezónou naplánovali. Po čtyřech odjetých závodech na východě Čech a na severní Moravě našel kalendář letošního MMČR „ORION – SHIVA KTM CUP 2012“ prostor i pro původně na leden plánovaný víkendový dvouzávod na jihu Čech.

Konkrétně se pojede pátý závod seriálu v sobotu 11.2.2012 v Chotčinách (u Chýnova) a šestým závodem pak bude šampionát pokračovat v neděli 12.2.2012 v Rodné (u Mladé Vožice). Tratě jsou od sebe vzdáleny rovných 10km. Oba podniky pořádá Motosport Chýnov, v Chotčinách ve spolupráci s Obecním úřadem Dolní Hořice, v Rodné pak s SDH Rodná a ZD Pojbuky. Obě tratě jsou perfektně připraveny, na starý, utažený a umrzlý sníh dnes připadlo několik centimetrů sněhu nového, což je optimum.

Na startu nebude chybět nikdo z předních posádek MMČR v čele s průběžnými lídry seriálu Josefem Sládkem a Petrem Čížkem z Dukla Racing teamu a před domácími diváky se konečně představí také jediný jihočeský tandem v tomto šampionátu Vít Vitouš s Karlem Sejkem z pořádajícího týmu.

V rámci obou mistrovských podniků je vypsán též vložený volný závod v motoskijöringu pro jezdce hobby. V něm je možno startovat i bez licencí.

Exhibičně se v sobotu v Chotčinách představí novinářský tandem z ČMN. Redaktor Jakub Nič zkusí na mohutné Hondě Africa Twin 750ccm táhnout svého šéfredaktora Ivo Helikara na lyžích. V neděli v Rodné zase na sněhu exhibičně vyzkouší svůj silný sidecar jezdec MMČR Přemysl Hájek s Janem Čapkem z pořádajícího týmu. Lyžovat jim bude Přemkův bývalý spolujezdec v sidecarcrossu Václav Hotový, jinak aktuálně motoskijöringový lyžař Lukáše Mohaupta.

Udrží si i po dvou jihočeských závodech úřadující mistři ČR Sládek s Čížkem průběžně vedení v letošním seriálu? Napraví si výpadek v posledním čtvrtém závodě v Horním Městě černí koně letošního seriálu Mohaupt s Hotovým? Podaří se prolomit smůlu domácí posádce Vitouš se Sejkem, aby si mohli na své konto konečně připsat tučnější bodovou porci do seriálu MMČR? To vše budeme vědět již tento víkend!

Pro diváky je po oba dny zajištěno občerstvení a také vytápěný stan, aby nebyla tolik zima.

Tréninky oba dny začínají v 10:30 hod., závody pak ve 12:30 hod. Vstupné je 60,-Kč, děti do 12-ti let mají vstup zdarma.


Za pořadatelský tým zve všechny fanoušky tohoto zajímavého a adrenalinového druhu sportu


Evžen Zadražil
ředitel závodu


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose