www.car.cz
 

Chystá se premiéra nové akce, nazvané Motormix Profisim setkání závodníků
     8.2.2012 23:20 - Pavel Jelínek


Motormix Profisim setkání závodníků se chystá v Brně

Již ve čtvrtek 9. února se uskuteční premiéra nové akce, nazvané Motormix Profisim setkání závodníků. Jedná se o přátelské setkání pozvaných jezdců z různých motoristických disciplín, kteří se svezou na moderních trenažérech zmíněné firmy.

A protože vše organizuje MotorMIX a jeho šéf Pavel Jelínek, který přišel i s celým nápadem, proto i další subjekt v názvu akce. Vše se uskuteční v Brně ve čtvrtek večer, přičemž pozvání přijalo zhruba 15 závodníků a také závodnic. Přijít by měli i někteří zástupci  médií z Brna, kteří mají zájem o motorismus.

Součástí akce bude i malý závod účastníků na našem závodnim trenažéru, při němž se bude jednat o kombinaci dvou tratí okruh a rallye. Trať bude v obou případech pro všechny jednotná a „vítězem“ bude jezdec s nejkratším součtem časů,“ říká jednatel fy Profisim Miloš Šmerda.

Při uvedeném závodu, ale o vítězství až tak nepůjde, spíše je cílem přátelské setkání a při této příležitosti zároveň natočíme i pár  rozhovorů s přítomnými jezdci do připravovaných zimních Motormixů……. :-)),“ dodává šéfredaktor MotorMIXu a organizátor akce Pavel Jelínek.

Akce se koná poprvé a hned se zdá, že účast bude poměrně velmi slušná. Přijede hned několik mistrů Evropy i republiky v různých disciplínách, od motorkářů přes vrchaře a okruhové jezdce až po jezdce rallye, ať již současných, či historických vozidel, či Dakaráky. Zastoupeni budou dokonce jezdci, startující v MS. „Konkrétně účast přislibili Josef i Dan Michlové ( oba okruhy a vrchy), Marek Fried ( okruhy), či Václav Janík ( vrchy, okruhy a nově také rallye) a Vladimír Vitver ( vrchy a okruhy). Dorazit by měli také zástupci nejúspěšnějšího českého týmu na nedávném Dakaru - tedy Czech Dakar týmu a to jeho majitel Marek Spáčil a pilot Tatry Martin Kolomý. Závodníky jedné stopy budou zastupovat veterán Frankie Mrázek a možná hned dva jezdci, kteří startují v závodech MS. Účast totiž potvrdil Ondra Ježek a zájem projevil také Karel Abraham, jediný český jezdec v nejprestižnější kategorii MotoGP a čerstvý držitel dalšího Zlatého volantu. Rallye budou zastupovat Martin Hudec a Michal Nedbal, jenž je zároveň našim dlouholetým televizním kolegou. Další dva kolegové Aleš a David Kární zase jezdí závody do vrchu a na závěr si nechávám ještě dvě dámské ozdoby akce. Těmi budou navigátorky Martina Picková a Petra Řiháková ( obě rallye), přičemž druhá jmenovaná se před pár dny vrátila ze zimní rallye ve Finsku, kde společně s Vojtěchem Štajfem skončili jako druhá nejlepší zahraniční posádka. Vyloučena pak není ani účast některých dalších jezdců, s nimiž ještě jednám,“ vyjmenovává očekávané účastníky akce Pavel Jelínek.

Pokud pak zbyde čas, mohou si účastníci vyzkoušet nejen trať rallye a okruhových závodů, včetně formule 1, ale i třeba rallyecross nebo také letecký trenažér s možností  letu s Boeningem nebo s řadou mnoha dalších letadel, s vrtulníkem, či dokonce se stíhačkou, startující a přistávající na letadlové lodi atd.


Tisková informace pořadu MotorMIX únor 2012
V Brně 8.února 2012

Email : tvmotormix@seznam.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  
Web:   www.tvmotormix.cz 
            www.motormix.cz
Mobil : 732 223456    

 


 
 
Fotogalerie:   Finále sezóny v Sosnové - Setkání mistrů 2011, foto Jan Šnábl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose