www.car.cz
 

Miroslav Janota si vybral nového spolujezdce
     17.2.2012 11:09 - tisková zpráva


Hájek - Janota: Hledali, až našli
Loňská sezona Miroslava Janoty a Pavla Dreslera v mistrovství Evropy historických vozidel rally byla ověnčena ziskem titulu mistrů Evropy v kategorii 2. Spolujezdec Pavel Dresler ale dostal nabídku továrního týmu Škoda, aby se posadil vedle vícenásobného mistra České republiky v rally a jednoho z nejlepších současných Omega Seamaster Replica jezdců šampionátu IRC, Jana Kopeckého.

omega replica watches omega replica

Taková nabídka se nedá odmítnout a sní o ní každý spolujezdec, který to s rallysportem myslí vážně a uvažuje o této motoristické disciplíně skutečně profesionálně. Proto Hájek Historic Czech National Rally Team už před koncem loňského roku věděl, že úspěšná spolupráce Miroslava Janoty a Pavla Dreslera přeci jen musí skončit.

Během zimní přestávky týmu, kdy probíhaly práce na soutěžních vozech, a připravovala se organizace nové sezony, tým usilovně hledal vhodného spolujezdce, který by mohl Pavla Dreslera nahradit. Po návštěvě centrály automobilky Opel v Rüsselsheimu, kde byl Hájek Historic Czech National Rally Team oceněn za svoji dosavadní práci, padlo definitivní rozhodnutí, že tým v sezóně 2012 opět nastoupí do FIA mistrovství Evropy historických vozidel rally a otázka vhodného spolujezdce pro mistra Evropy Miroslav Janotu začala být skutečně palčivou.
Mirek Janota a sportovní manager týmu Jan Možný zúžili výběr jen na několik kandidátů, ze kterých se snažili vybrat toho nejlepšího.

Volba nakonec díky prokázaným schopnostem a doporučení zkušených spolujezdeckých legend jako jsou Petr Starý, či Karel Jirátko padla na mladého, ale již dostatečně zkušeného spolujezdce Lukáše Vyorala, který pochází z Otrokovic. Lukáš Vyoral v současné době pracuje na dílně u Karla Jirátka a prokázal svoje spolujezdecké dovednosti a velký zájem závodit s historickým Opelem Kadett na nejvyšší úrovni v mistrovství Evropy.

Spolujezdec Hájek Historic Czech National Rally Teamu Lukáš Vyoral: „Nabídku na závodění v takovém týmu, s takovým pilotem a s tak pěkným autem, tu nedostávám každý den. Moc se těším na první závod a spolupráci s týmem. Doposud jsem celé dění kolem Hájek Historic Czech National Rally Teamu sledoval pouze přes internet. To, jak si kluci vedli v Evropě s Kadettem, bylo úžasné a držel jsem jim pěsti. Stále tomu pořádně nevěřím a zřejmě mi to ani nedošlo, že toho všeho budu součástí. Začínám žít svůj sen.“

Sportovní manager Hájek Historic Czech National Rally Teamu Jan Možný k výběru nového spolujezdce říká: "Rád bych touto cestou vyjádřil velké díky, díky, díky, dvěma lidem. Karlu Jirátkovi a Petru Starému. Bez nich bychom cestu k Lukášovi těžko objevili. Cítím, že je potřeba vyzdvihnout jejich kamarádský přístup a pomoc při hledání nového spolujezdce za Pavla Dreslera. Petr Starý nás navedl právě na Lukáše a informoval nás o jeho přednostech. Karel Jirátko nám „požehnal“ přivítat Lukáše v našem týmu pro letošní sezónu i přes to, že u něj pracuje, v jeho krásném motosportu jako mechanik, a značně se mu tím zkomplikuje jeho vlastní program pro letošní rok.

 

Když jsme dorazili s Mirkem Janotou  schůzku, při které jsme projednávali otázku angažmá Lukáše,cheap rc cars dostalo se nám takového přátelského přivítání, že si ty okamžiky budu ještě dlouho pamatovat. Opět se potvrdilo, jak veliká osobnost Karel Jirátko je, a jak má tento sport z celého srdce rád. Za sebe i za tým ti Karle děkuji a tobě Petře děkuji, že jsi mi opět, pokolikáté už, ukázal ten správný směr."

Jezdec Hájek Historic Czech National Rally Teamu Miroslav Janota: "Jsem moc rád, že se nám s Honzou podařilo najít člověka, který je zapálený pro naši věc. Lukáš je mladý spolujezdec, je z něj ale cítit velké nadšení a to potřebujeme. Těším se na spolupráci s ním a na celou novou sezonu."

Majitel týmu Ctirad Hájek: "Jsem spokojený, že máme kompletní posádku. Od rozhodnutí, že pokračujeme v mistrovství Evropy, a návštěvy v německém Opelu prvního února uplynulo jen šestnáct dní a nám se podařilo najít kvalitního mitfáru. Těším se na první závod, no a držme si palce."


 
 
Fotogalerie:   Pražský Rallysprint 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose