www.car.cz
 

Nový speciál roudnického týmu MKR letos poprvé nastartoval
     17.2.2012 11:28 - tisková zpráva


Nový speciál letos poprvé nastartoval
15.2.2012

První letošní nastartování a první testy funkčnosti má za sebou náš závodní speciál pro sezónu 2012. Sestava našich mechaniků postupuje doslova kosmickou rychlostí. Ještě před týdnem v dílně byla jen kupa materiálu a nic, co by představovalo závodní tahač, teď už se začínají ladit detaily a pomalu připravovat první letošní testování. A to letos stavíme o auto navíc a poradit jsme si museli především s novými bezpečnostními prvky!


             „Nárazníky už nejsou z hliníku, veškeré rámy okolo šasi už musí být z kovu, který je odolnější a tolik se nedeformuje. Na voze je také více výztužných prvků. U řidiče v kabině přibyla vzpruha u nohou nebo pak méně viditelná nad jeho hlavou,“ popsal některé hlavní předepsané změny manažer týmu Karel Neffe.

            Mechanici si tak museli poradit s novým zasazením jednotlivých prvků. „Jednu kabinu jsme dělali úplně novou, což byla výhoda, takže jsme ji postavili okolo nového rámu. U zbývajících tří to bylo přesně naopak, rámy se musely usadit dovnitř,“ vylíčil záludnosti mechanik Jakub Čaněk.

            Nejen bezpečnostní prvky a ochrana pilotů byly předním tématem změn pro nadcházející sezónu. Ta letos odstartuje v trochu neznámém Turecku, takže jsme se snažili více zaměřit na celkovou funkčnost a výdrž vozu. Trucky potáhne motor Renault Truck Racing 2012. „Měl by být nejen o něco lepší, ale především rentabilnější. Slibuje totiž větší výdrž,“ podotkl Karel Neffe s tím, že průměrná loňská životnost motoru se počítala na dva závodní víkendy. Letos očekáváme zvýšení časového průměru a tím i úbytek s tím spojených starostí.

Snažili jsme se hodně zapracovat především na spolehlivosti vozu s úsilím prodloužit životnost jednotlivých jeho prvků. V dílně už opět trávíme veškerý možný čas, chodíme za tmy a vracíme se stejně tak. Největším časožroutem bylo dát všechno dohromady. Po sezóně nic nesedělo, vše bylo zkřížené, kabiny jsme vyřezávali. Kvůli novinkám se auto muselo dovažovat. To nekonečné pracné skládání už máme naštěstí za sebou a chystáme se začít tahače dolaďovat,“ dodal mechanik Jakub Čaněk.

 


 
 
Fotogalerie:   Truckerské Missano 2011 a český tým Buggyra, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose