www.car.cz
 

Smrž v Estorilu : Těžký závod s dobrým výsledkem . DVA body
     tisková zpráva


 
Další dva těžce vybojované body pro Jakuba Smrže z portugalského Estorilu   
 
Závod na portugalském pobřeží nakonec nebyl ovlivněn deštěm i přes velkou oblačnost. První závod dne, třída stopětadvacítek byla protkána pády a technickými výpadky spousty předních jezdců, kteří si dělali nárok na dnešní vítězství. Lídr šampionátu Ital Dovizioso odstoupil pro technickou závada. V boji o přední příčky vypadl i Australan Stoner po té co do něj zezadu najel Ital Corsi. Z přemíry snahy pramenilo i spousta chyb a dalších pádů. Vítězem se po těžkém boji stal Španěl Barbera.
 
Dvěstěpadesátky pak byly těžkou bitvou již od úvodní zatáčky, kterou Jakub Smrž po dobrém startu projel na 18.příčce. Utvořila se velmi početná skupina jezdců, která bojovala o bodované umístění za všemi továrními stroji od začátku až po šachovnicový praporek, který znamenal pro českého jezdce v holandském týmu zisk dalších dvou cenných bodů do tabulky. Ve třídě MotoGP Valentino Rossi svým 65 vítězstvím v kariéře odskočil největšímu soupeři Sete Gibernauovi na rozdíl 29, když Sete dojel až čtvrtý. Druhý skončil Japonec Tamada a třetí Alex Barros.   
 
 Jakub Smrž: Do warm upu jsme udělali ještě nějaké změny na pérování a převodovce, které se osvědčily jako lepší. Zajel jsem bez většího rizika o pár desetin pomalejší čas než ve včerejší kvalifikaci. Start do závodu se mi celkem podařil a v prvním kole jsem byl kolem 18. místa. Celý závod bitvou početné skupiny, která čítala okolo šesti lidí a jsem rád, že jsem se v ní prosadil a dojel v ní na druhém místě. Myslím si, že to byl z mého pohledu jeden z nejlepších závodů letošní sezóny. Bodů si na rozdíl od Brna velice vážím, protože přede mnou odpadl jen Fonsi Nieto.
 
Motorka fungovala naprosto perfektně a i gumy, o jejichž výdrž jsem se asi nejvíc bál, vydržely téměř celý závod. Aprilie jezdců se kterými jsem bojoval měly o trochu větší výkon, ale když jsem jel na rovině ve větru, neměl jsem problém se jich udržet. Dobré je, že jsem už 2. závod nepadnul a chtěl bych i poděkovat celému teamu, který po brněnských problémech odvedl perfektní práci. “
 
Pořadí v cíli:
1   Toni Elias                   HONDA    
2   Sebastian PORTO     APRILIA   
3   Randy DE PUNIET     APRILIA         
4   Daniel PEDROSAT    HONDA     
5   Alex DE ANGELIS     APRILIA    
….
14  Jakub SMRŽ             HONDA  odstup od vítěze  / -1.11, 785/          
 
 
tisk info
MPAFoto.com 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose