www.car.cz
 

Jezdci Clio Cupu zahájili sezónu kolektivním testem na Hockenheimringu
     23.3.2012 11:27 - Pavel Jelínek


Jezdci Clio Cupu zahájili sezónu kolektivním testem

Hockenheimring, 22. března 2012 - Druhá sezóna pohárového klání Renault Clio Cupu Bohemia dnes začala psát své první dějství. Stalo se tak na německém Hockenheimringu, kde se konal oficiální kolektivní test. Tato trať nebyla pro společný test vybrána náhodou, protože právě na této trati se přesně za měsíc uskuteční první dvě bitvy o pohárové body.

Yerly nejrychlejší
V dnešním dni čekalo na závodníky celkem šest testovacích jízd, ve kterých si devatenáct jezdců na sluncem zalité trati vyzkoušelo jak v loňské sezóně používané pneumatiky MICHELIN, tak pro letošní rok nově předepsané pneumatiky DUNLOP. Ve skvělém světle se na úvod sezóny představil "nováček" týmu Gruyere Racing Team - Frederic Yerly ze Švýcarska.

Yerly si postupně připsal nejrychlejší čas ve všech šesti testovacích jízdách, přičemž nejlepší čas 1:59.821, se mu podařilo dosáhnout ve čtvrté části. Autorem druhého nejrychlejšího času se stal vítěz loňské sezóny Švýcar Reto Wuest (1:59.884/Wuest Motorsport). Českého fanouška pak jistě potěší, že třetí nejrychlejší čas zaznamenal Tomáš Pekař (1:59.985), který bude v letošní sezóně startovat pod hlavičkou rodinného týmu JP Autosport.

Pro zajímavost dodejme, že hodnota loňského pole position Milana Haeringa byla 1:59.796.

Velkou smůlu dnes měl druhý z Čechů - Lukáš Uxa hájící barvy týmu Art of Racing. Ten v průběhu dne zajížděl časy na hranici 2:04 a v době kdy se již vše chýlilo ke svému závěru, se Uxa vyhýbal před ním kolidujícímu vozu, přičemž narazil do dalšího auta co měl před sebou a jako by toho nebylo málo dostalo Uxovo Clio další ránu od jezdce co jel v těsném závěsu za ním.

Na jezdce nyní čekají čtyři týdny posledních příprav, po kterých již vše odstartuje prvními dvěma závody na Hockenheimringu o víkendu 20.-22. dubna. Příznivce tohoto cupového závodění pak jistě potěší fakt, že počet přihlášených jezdců se k dnešnímu dni vyšplhal na 31, což opětovně podtrhuje zájem o tuto stále ještě novou, ale velice vyrovnanou závodní sérii.  

 

Kalendář sezóny 2012:
22.3. - Hockenheimring - kolektivní test

22.4. - Hockenheimring
19.5. - Nürburgring (24h) - pouze 1 závod
3.6. - Red Bull Ring (DTM)
21.7. - Nürburgring (VLN)
19.8. - Slovakiaring (FIA CEZ)
2.9. - Most (Truck GP)
16.9. - Oschersleben (DTM)

 


 
 
Fotogalerie:   MMČR D3+D4 v Mostě z foťáku V.Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose