www.car.cz
 

Lukáš Pešek se konečně dočkal: v Estorilu OSMÉ místo v MS
     tisková zpráva


Grand Premio Marlboro De Portugal (5.9.2004)
 
Lukáš do dnešního závodu odstartoval za 13. pozice, kterou si zajistil ve včerejší, nepříliš vydařené, kvalifikaci. Třináctka je nešťastné číslo, ale Lukáš z ní dnes dokázat vytěžit svůj zatím nejlepší letošní výsledek v mistrovství světa silničních motocyklů, kterého se účastní coby jezdce týmu AJO Motorsport. Jedenáctý závod letošní sezony, který se jel v portugalském Estorilu mu vynesl 8. pozici.
 
Dnešní ranní warm up Lukáš odjel v poklidu a po návratu do boxů byl se svým motocyklem spokojen. Mechanici týmu AJO Motorsport provedli po včerejší kvalifikaci úpravy v nastavení motoru a dokázali na dnešní závod přidat ještě trochu výkonu.
 
Lukáš odstartoval do závodu již svým tradičním způsobem a na konci prvního kola projížděl cílem jako 15. Postupně se ale propracovával dopředu a usídlil se ve skupince jezdců, která bojovala o třetí až desátou pozici. V průběhu závodu se Lukáš posouval mírně v před a dařilo se mu neztrácet kontakt se skupinou a jezdil časy o téměř půl sekundy rychlejší než v obou kvalifikacích. Vysoké tempo, která cela skupina nasadila, ale nevydržely Lukášovy pneumatiky a ke konci závodu mu už začal motocykl v zatáčkách mírně klouzat.
 
Cílem závodu projel Lukáš na 8. pozici a zaznamenal tak svůj letošní největší úspěch v mistrovství světa silničních motocyklů. Za svůj dnešní výkon byl odměněn ziskem dalších 8 mistrovských bodů a posunul se v celkovém hodnocení mistrovství světa na 19. místo. V hodnocení nováčků si stále drží druhou pozici za M. Pasinim.
 
„Start sem měl celkem dobrý, propadl sem se o dvě místa dozadu a pak jsem se držel ve skupince o čtvrté místo. Dojeli jsme Simoncelliho, který jezdil třetí a utvořila se tak skupinka o třetí až osmé místo. Před sebou jsem měl Talmacsiho, který mně chvíli brzdil a já jsem začal ztrácet kontakt s jezdci přede mnou. Ale podařilo se mi jej předjet a začal jsem se pomalu dotahovat zpět. Když už jsem byl opět v kontaktu, začala celá skupina předjíždět jezdce o kolo zpět. Mezi nimi byla i Markéta, která však asi nerespektovala modrou vlajku, zavřela mně v zatáčce a já ztratil něco přes jednu vteřinu a tím i šanci dotáhnout se zpět a bojovat o ještě lepší umístění. Moje motorka nemá na to, abych jel sám. Můžu jet dobře jen ve skupině, ve větru za ostatními. Zkoušel jsem se ještě dotáhnout, ale už to nešlo. Bylo to na konci závodu a začala mi rychle odcházet zadní pneumatika. Tak jsem raději zvolil jistotu a dojel si pro 8 bodů do mistrovství světa.
Chci moc poděkovat týmu, protože včera jsme měli trochu problémy s výkonem, ale mechanici opět dokázali vyladit motorku na hranici možností a já měl šanci bojovat o místa v Top 5 stejně jako v Brně. Odvedli výbornou práci, motorka to dnes taky vydržela a z 8. místa mám radost. Kdyby mi motorka jela takto i v příštím závodě v Motegi, myslím, že bych zase mohl být hodně v předu. Určitě se o to budu snažit.“ Řekl Lukáš po závodě.
 
Příští pondělí se Lukáš přesouvá na druhý konec světa, do Japonska, kde se v Motegi bude konat v pořadí dvanáctá velká cena. První v pořadí ze čtyř zámořských závodů. Šampionát se do Evropy vrací až na konci října, k poslednímu závodu sezony ve španělské Valencii.
 

- AMD -

další info a výsledky : www.czechGp.com


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose