www.car.cz
 

Zlatý volant od prezidenta UAMK Vaníčka pro Michaela Schumachera
     26.6.2012 22:43 - tisková zpráva


Zlatý volant pro Schumachera

PRAHA 21. 6. 2012 - Den bezpečnosti silničního provozu (Road Safety Day), který v dolní části Václavského náměstí pořádá 28. června 2012 Ústřední automotoklub (ÚAMK) s podporou partnerů akce, společností ČSOB Leasing a ČKD Group, se zúčastní také sedminásobný mistr světa F1 Michael Schumacher.

Při této příležitosti převezme z rukou prezidenta ÚAMK JUDr. Oldřicha Vaníčka jako dosud jediný cizinec v historii trofej Zlatý volant. Bude to nejen výraz uznání jeho fenomenálních sportovních úspěchů, ale i ocenění jeho dlouhodobé angažovanosti v úsilí o snížení počtu dopravních nehod a zmírnění jejich následků.

Zlatý volant je současně název ankety, na základě jejíchž výsledků jsou již od roku 1976 vyhlašováni nejlepší českoslovenští a později i čeští automobiloví závodníci. Pro ně je připravena originální cena, která byla dílem postupně několika generací zkušených šperkařů.

Jejím současným tvůrcem je Jiří Urban, Mistr uměleckých řemesel a majitel Galerie U v Turnově, jenž se proslavil zejména svojí replikou císařské koruny Svaté říše římské. Zlatý volant je vyroben z mosazi, potažené silnou vrstvou zlata, ale jedinečnost mu dodávají především vsazené české granáty z Třebenic v Českém středohoří, zbroušené do unikátního tvaru hvězdy.

"Zlatým volantem, který Michaelu Schumacherovi předáme, chceme vyjádřit jeho výjimečnost i fakt, kdo je nekorunovaným králem automobilového sportu, ale i nejslavnějším pilotem světového teamu FIA, bojujícího za záchranu lidských životů," objasnil prezident ÚAMK JUDr. Oldřich Vaníček důvod, proč byla jako dar zvolena právě tato cena.

 

 

za ÚAMK Mgr.Michaela Škardová, ředitelka vnějších vztahů

 

UAMK | Na Strži 1837/9, 140 00 Praha 4
PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose