www.car.cz
 

SVÁTEČNÍ MOTOKROS NA HOLÉM KOPCI
     4.7.2012 13:55 - Jirka Navrkal


Po 28 letech se vrací na 1860 m dlouhou trať na Holém kopci nedaleko Moravských Budějovic mistrovský šampionát v motokrosu. Ten se uskuteční ve sváteční den, ve čtvrtek 5. července 2012.      Bude se jednat o druhý díl letos nově vypsaného seriálu INTER MISTROVSTVÍ ČR MOTOKROS 2012, který se koná pod křídly Českého svazu motocyklového sportu (ČSMS). Organizačním koordinátorem je brněnská společnost Forsage a pořadatelsky závod zabezpečí Martin Rigó – AUTODÍLY METEOR s.r.o.

 

FREESTYLOVÝ APERITIV

Klasická hlinitá trať v areálu na  Holém  kopci u obce Vicenice,  prošla v poslední době rozsáhlými úpravami, se stává atraktivním dostaveníčkem jezdců i diváků. Už ve středu 4. července tam rozehrají širokou škálu svého umění špičkoví tuzemští jezdci motokrosového freestylu, kteří budou bojovat o titul mistra republiky. Ve startovní listině figurují exmistr světa Libor Podmol, průkopník freestylu u nás Petr Kuchař, ale i další známí borci jako Martin Koreň, Zdeněk Fusek atd. Skákat by měl i benjamínek českého freestylu Matěj Česák. Po dlouhé rekonvalescenci se do adrenalinového reje vrátí třebíčský jezdec František Máca, zajímavostí bude vystoupení i jedné odvážné slečny a to Kristýny Vítkové. V 17.00 hodin dojde k představení jezdců, o půl hodiny později budou na pořadu základní jízdy a před půl sedmou se uskuteční finalový závod INTER MČR FMX  a po jeho skončení bude slavnostní vyhlášení vítězů. Středeční program uzavře Freestyle After party v restauraci Na Znojemce v Třebíči.

 

NA CO SE MAJÍ TĚŠIT DIVÁCI PŘI MOTOKROSU?

Již úvodní podnik seriálu ve Vranově u Brna přivedl na startovní čáru jezdce nejenom z České republiky, ale také ze Slovenska, Francie, Rakouska, Maďarska, Polska, Slovinska a Rumunska. Neméně pestré startovní pole slibuje sváteční podívaná v motokrosovém areálu na Holém kopci. Divákům se představí jezdci třídy MX 2, kde se předpokládá, že budou mít převahu jezdci týmu Osička MX Team  – Petr Smitka a Marek Sukup, oba na Kawasaki, kteří opanovali úvodní vranovský závod. Ve třídě MX3 – OPEN bude trhákem start loňského mistra republiky Martina Michka, jeho týmového kolegy Petra Bartoše a dalšího českého zástupce v mistrovství světa MX3 Petra Michalce. V této třídě se představí Petr Stloukal z Náměště nad Oslavou s motocyklem Yamaha. Ten v prvním závodě ve Vranově u Brna dojel na skvělém pátém místě, druhou jízdu však nedokončil. Prozatím je se 16 body na 13. místě a zcela určitě lze očekávat, že se bude na domácí trati snažit získat co nejlepší umístění a také mistrovské body. . Nejslabší třídou budou pětaosmdesátky. Těm po prvním závodě kralují slovenští mladíci Richard Šikyňa a Filip Repčák oba na KTM.

 

ČASOVÝ HARMONOGRAM ZÁVODU

 

Od 8.00 do 9.40 se uskuteční volný trénink na nějž bude navazovat kvalifikační trénink, který začne v 10.15 a skončí 12.05 hodin. Slavnostní zahájení a představení jezdců je naplánováno na 12.40 hodin. Ve 13.00 hodin bude odstartována první jízda třídy MX2, následovat bude závod třídy do 85 ccm a první část uzavře třída MX3 – OPEN. Po té se pojedou ve stejném pořadi druhé jízdy. Závod bude ukončen před osmnáctou hodinou slavnostním vyhlášením vítězů všech objemových tříd.

 

Pro www.car.cz  Jaromír Navrkal


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose