www.car.cz
 

FIA GT – Imola s novými vozy Maserati a Lamborghini
     Vladimír Rožánek


Po delší přestávce se opět o slovo přihlásily vozy FIA GT na okruhu v Imole. V posledním odjetém 24 hodinovém závodě se prosadila čtveřice jezdců Brynerová, Calderari, Capellari, Gollin s Ferrari 550 Maranello, byli jsme tedy zvědaví, jak si povedou vozy Ferrari v konkurenci nových vozů Maserati MC12, se kterým možná příští rok uvidíme Roberta Pergla a Lamborghini Murcielago, které si už svou premiéru ve FIA GT odbylo. Závodu se opět zúčastnil Jan Vonka, společně se dvěma Italy na Porsche 996 N-GT.Již seznam přihlášených hlásil 30 posádek, a jen jedna jediná se závodu nezúčastnila.
 
V kombinované kvalifikaci, která se skládá ze dvou částí, se nejlepší časy dosahovaly v její první části. Novým vozům se v kvalifikačních jízdách mnoho nedařilo. Nejlepší místo na startu si zajistila posádka Capellari, Gollin s Ferrari 550 M, následováni Konradovým a Vitaphone Sallenem. Nejlepší z nováčků Bertolini se Salem na Maserati MC12 skončili až osmý. Rus Zlobin, za kterým stojí ruský koncern Gazprom, skončil v kvalifikaci 14. s Ferrari 575 M. Tento mladý Rus už ochutnal, jak vypadá atmosféra v F1 u Minardi, ale peníze ho jezdit asi nenaučí. Jan Vonka s Italy DeGiovannim a Panzavuotou skončili ve své třídě desátí.
 
Alzen - Bartels Vitaphone Sallen S7-R @ foto Holub Brno 04
 
Závod v Imole vyšel nejlépe dvojici Alzen – Bartels, kteří se svým Sallenem S7-R zajeli také nejrychlejší kolo průměrnou rychlostí 165Km/h. Na druhém místě překvapivě skončil nový stroj Maserati MC12, který pilotovali Bertolini a Salo, ovšem 43s. odstup na vítězný Sallen už naději na první místo nedával. Třetí skončili další piloti Maserati MC12 Herbert – Simone a team AF Corse může považovat nasazení nových vozů v Imole za velice vydařené. S tím asi počítal málokdo. Za nimi pak už s kolovým odstupem dojela plejáda Ferrari 550 a 575. Pěkným celkovým devátým a prvním místem ve třídě N-GT se blýskla posádka Maassen, Luhr z Fresinger Motorsportu na Porsche 996 GT3 RS, za nimi se pak usadila na stupně dvojice vozů Yukos Freisinger Motorsportu. Jan Vonka ve společnosti dvou Italů dojeli osmý ve třídě N-GT, celkově 22. Jediné Lamborghini, které dojelo skončilo až na 21. místě. Team DAMS tak spokojeností zřejmě nezářil. Již tradičně se letos nedařilo vozům Chrysler a Lister, které mají to nejlepší zřejmě za sebou.
 
Jan Vonka Porsche 996 GT3 @ foto Holub Brno 04
 
Výsledky FIA GT Imola:
 
Bartels/Alzen – Sallen S7-R – Vitaphone Racing
Bertolini/Salo – Maserati MC12 – AF Corse
Herbert/Simone – Maserati MC12 – AF Corse
Capellari/Gollin – Ferrari 550 M – BMS Scuderia Italia
Livio/Calderari/Bryner – Ferrari 550 M – Care Racing
Bobbi/Gardel – Ferrari 550 M – BMS Scuderia Italia
Peter/Babini – Ferrari 575 M - G.P.C. Giesse Squadra Corse
Naspetti/Morbidelli - Ferrari 575 M - G.P.C. Giesse Squadra Corse
Maassen/Luhr – Porsche 996 GT3 RS – Freisinger Motorsport
Wendlinger/Melo - Ferrari 575 M – JMB Racing
 
Další závod se bude konat na německém Oscherslebenu.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose