www.car.cz
 

Cais si na barumce dojel pro nejlepší výsledek v kariéře.Bronz
     tisková zpráva


Již tradičně, se na konci srpna ve Zlíně sjíždí všichni soutěžáci k absolvování Barum rally. Svojí atmosférou, perfektní organizací a výběrem RZ, které se už staly legendami, se Barumka nedá srovnat s žádnou jinou soutěží v kalendáři českého mistrovství. Vždyť i seznamovací jízdy doprovází velký zájem nedočkavých fanoušků!

V pátek na startovní pole čekaly 3 RZ první etapy. "Závod jsme rozjeli poněkud rozvážněji. Jedeme úplně nové pneumatiky Michelin, což se projevilo na časech (dříve Pirelli)," shrnuje první etapu jezdec Miroslav Cais.
Druhý den zavedl účastníky na těžké RZ Troják a Pindulu. „Po prvním průjezdu Trojákem jsme se vyhoupli na 10 příčku," popisuje posun v pořadí spolujezdec Pavel Ondrejčík. Celá sobota byla velmi náročná, o čemž svědčila i velká "úmrtnost" mezi produkčními vozy.

V neděli čekaly na zbývající posádky jen 4 RZ, ale jejich úseky byly velmi dlouhé a náročné. "Naším cílem bylo udržet za sebou Milana Lišku a Honzu Štěpánka. To se nám podařilo," řekl v poslední servisní zóně fryštácky jezdec. Polský pilot Michael Solowov měl na předposlední RZ havárii a to pro posádku Cais – Ondrejčík v cíli znamenalo 3. místo mezi produkčními vozy a 6. v absolutní klasifikaci ME.

Tento výsledek je pro posádku v závodní kariéře zatím nejlepším. „Bylo fantastickým pocitem vyjet na cílovou rampu a podělit se o radost s našimi domácími fanoušky,“ popsal své pocity v cíli soutěže Miroslav Cais. Velké poděkování patří našim mechanikům a obchodním partnerům.

„Závěrem mi dovolte osobní poděkování, a to Rostislavu Svobodovi a jeho týmu mechaniků. Podařil se jim husarský kousek. Za 22 minut opravili přední dveře, které byly poškozeny střetem s jiným soutěžním vozem. Kdyby se nepovedlo dveře opravit, byl finský sportovní komisař rozhodnut nepustit náš vůz na další RZ," líčí hektickou situaci Miroslav Cais.

Ano, i taková maličkost mohla způsobit odstoupení v dobře rozjeté soutěži.„Bylo zajímavé pozorovat diváky, jak v úžasu sledují koncert našich mechaniků," doplňuje na závěr spolujezdec. I tyto události patří k momentům, pro které stojí za to jít se na rally podívat.
„Hoši, ještě jednou moc děkujeme!!!"

Cais Motorsport
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose