www.car.cz
 

Konec sezóny Group C – GTP racing se přiblížil
     Vladimír Rožánek


Na anglickém okruhu v Donningtonu se konal další závod Group C – GTP racing, který je určen vozům, které se ještě nedávno proháněly v Le Mans, či MS vozů skupiny C a IMSA. Na startu v Donningtonu se sešlo 21 těchto prototypů skupiny C.
Viděli jsme opět velmi zajímavé prototypy, mezi ně patřil i vůz Němce Schleifera – Marsch Chevrolet 84G, se kterým se jinak zúčastňuje Orwell Supersport Cupu.  Ale vůz ujel jen jedno kolo v závodě, kdy ho vyřadila kolize s Ray Mallockem. Na startu nechyběly takové vozy, jako Spice, Jaguár, nebo Aston Martin.
 
V měřeném tréninku si nejlépe ze všech počínal britský jezdec Gary Pearson s Jaguárem XJR-12LM a s náskokem 32 setin sekundy si zajistil pole position. Brit David Mercer si zajistil na startu druhé místo s vozem Spice SE90C a z třetího místa do závodu odstartoval Američan Jim Mullen se Spice Chevrolet GTP, až čtvrté bylo Porsche 962C Nigela Jamese.
 
Dieter Bergerman - Jaguár XJR16 @ foto Vláďa R Most 03
 
První závod dokázal zvítězit Brit David Mercer se Spice SE90C, druhý byl Nigel James s Porsche 962C a třetího jsme viděli v cíli Henryho Pearmana s Jaguárem XJR-11, čtvrté místo zbylo na bývalého jezdce BTCC – Davida Leslieho, ten pilotoval stroj Ecosse Ford C286.
 
Druhý závod zvítězil Henry Pearman s Jaguárem XJR-11, druhé místo obsadil další Brit Leslie na Ecosse Ford C286 a třetí místo zbylo na vítěze prvního závodu Mercera. Závod nedokončilo 6 jezdců, mezi nimi i Richard Oddie, kterému v jeho nenasytném krasavci Argo Chevrolet JM20 GTP došlo palivo. Nejrychlejší kolo z obou závodů zajel David Mercer se Spice, průměrnou rychlostí 177Km/h.
 
Výsledky Group C – GTP racing  Donnington – Anglie:
 
První závod
 
David Mercer GB - Spice SE90C
Nigel James GB - Porsche 962C
Henry Pearman GB - Jaguar XJR-11
David Leslie GB - Ecosse-Ford C286
Ian Stinton GB - Argo JM19B
 
Druhý závod
 
Henry Pearman GB - Jaguar XJR-11
David Leslie GB - Ecosse-Ford C286
David Mercer GB - Spice SE90C
John Edwards GB - Argo JMC19
Duncan McKay GB - Bardon-Ford DB2
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose