www.car.cz
 

Jiří Volf: domácí Vyškov mě svazuje…
     tisková zpráva


Přestože Jiří Volf je Brňák, je pro něj Böttcher rally Vyškov domácí soutěží. Vždyť hlavní partner soutěže, firma Böttcher, je také hlavním sponzorem posádky Škody Octavie WRC, Volf – Latif.
 
Jirka Volf ví, že startovat v domácím prostředí je psychicky velmi náročné. „Člověk jede pod tlakem, vím totiž, že se ode mě očekává ten nejlepší výsledek. To mě hodně svazuje a už teď z toho nemám moc dobrý pocit,“ říká s obavou v hlase jednatřicetiletý pilot Octavie WRC.
 
Loni na Vyškově však Jirka očekávání splnil: „Loni jsem ještě se spolujezdcem Jirkou Marešem dojel se Škodou Octávií WRC na pátém místě absolutně, ale vím, jak jsem byl tenkrát nervózní…,“ vzpomíná.
 
Co se týče počasí, přál by si Jiří Volf sucho, při nejhorším lehké mrholení. „Asfalty na Vyškovsku za mokra neskutečně kloužou. Za deště jsem toho s ‚véercéčkem‘ také moc nenajezdil, proto bych se teprve učil a to si tady nemůžu dovolit. Ještě bych zkousnul lehké mrholení, ale za vytrvalého deště bych si moc nadějí na dobrý výsledek nedával. V neposlední řadě by deštěm trpěli i diváci a ti si to určitě nezaslouží.“
 
A jaký bude uspokojivý výsledek pro posádku Jiří Volf – Billy Latif?
„Pačejov jsem dojel na třetím místě, Blovice na čtvrtém a loni jsem ve Vyškově dojel pátý, byl bych tedy spokojený s výsledkem do čtvrtého místa absolutně."
 
Momentálně sedmý muž v průběžném absolutním pořadí MČR se zamýšlel i nad konečným výsledkem v ‚malém mistráku‘. „Před námi jsou už jen dva podniky, Vyškov a Sosnová a mně bohužel chybí body z prvních tří soutěží. Pokud bych však dojížděl do čtvrtého místa absolutně, určitá naděje na konečnou čtvrtou pozici by tu byla, ale v rally se opravdu plánovat nedá,“ zakončil Jiří Volf.
 
 
tisk info
Jan Dvořák
 
 
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose