www.car.cz
 

Semerád bude na Vyškově bojovat o vedení
     tisková zpráva


 
Posádka týmu CS Development Racing, Josef Semerád – Bohuslav Ceplecha, je pouze dva body od vedení průběžného pořadí vyrovnané skupiny produkčních vozů v rallysprintovém mistrovství.
 
Posádka vozu Mitsubishi Lancer EVO VII bude chtít postoupit do čela skupiny na nadcházejícím šestém podniku ‚malého mistrovství‘, Rally Vyškov. Příprava vozu na tuto soutěž však byla náročnější, než kdy jindy. „Po Rally Šou Blovice, kde jsme najeli na olejovou skvrnu a ‚upravili‘ záď našeho auta, jsme museli kompletně repasovat zadní nápravu a přitom jsme vyměnili i převodovku. Samozřejmostí byla oprava poškozené karoserie,“ popisuje Semerád práce na voze, který bude s Lancerem startovat ve Vyškově teprve podruhé. „Loni, jsme se dostali jen na první rychlostní zkoušku, kde jsme odstoupili pro trojnásobný defekt!“
 
Největší Semerádův rival a lídr skupiny, Pavel Červenka, bude na startu letošního 13. ročníku Böttcher Rally Vyškov chybět: „Je to velká škoda, protože budeme ochuzeni o velké boje, vždyť v průběžném pořadí mezi mnou a Pavlem jsou pouhé dva body. Přesto pojedu naplno, protože na start se postaví plno dalších skvělých jezdců,“ zamýšlí se Pepík.
 
Jak vidí tratě rychlostních zkoušek závodník, který Vyškovskou soutěž jel již v roce 1987?
„Soudit tratě podle závodu, který se jel před sedmnácti lety, kdy se absolvovala ještě okruhová ‚erzeta‘ na dálnici, se moc nedá. Oproti loňsku jsou navíc pozměněny i rychlostní zkoušky, ale ten skok, po kterém jsem musel odstoupit, se jede znovu, tam si budu muset dát pozor. Tratě jsou prý atraktivní, což uvidíme už zítra při trénincích,“ zakončuje Josef Semerád.  
 
Jan Dvořák
 
tisk info
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose