www.car.cz
 

Václav Pech jun. se do Vyškova těší. Sprintům přišel na chuť
     tisková zpráva


Na tradiční těsně poprázdninový termín je naplánován rallyesprint s centrem ve Vyškově. Letos je tato soutěž zařazena jako předposlední v kalendáři mistrovství ČR v jednodenních soutěžích. Na startu XIII. ročníku Rally Vyškov nebude chybět posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel.

Velmi se na start ve Vyškově těším. Startovali jsme zde s Petrem již jednou, bylo to v roce 1999, kdy jsme jezdili ještě s N-kovým Subaru, ale vzpomínám si, že zdejší tratě hodně využívaly vyškovský vojenský prostor, takže se jelo na poměrně udržovaných cestách, které byly ale z jezdeckého hlediska značně náročné. Těším se také na pokračování našeho souboje se Štěpánem Vojtěchem, se kterým letos svádíme boj o domácí mistrovský titul ve sprintrallye.
 
Situace na čele průběžného pořadí je dost vyrovnaná, což slibuje napínavé souboje až do samého závěru šampionátu. Štěpán bude mít proti nám ve Vyškově trochu výhodu, on zde startoval v posledních letech pravidelně, a tak na rozdíl od nás má zdejší tratě víc zažité. Myslím, že náš souboj  intenzivně prožívají i příznivci tohoto sportu, kterých se i z tohoto důvodu sjíždí kolem tratí rallyesprintových podniků nebývalé množství. My určitě nechceme naše fanoušky zklamat a slibuji, že pro vítězství v šampionátu uděláme maximum,“ řekl před odjezdem do Vyškova Václav Pech jun.
 
Připomeňme, že kromě nešťastného odstoupení z pačejovské soutěže vinou technické závady na soutěžním focusu, vyhrála plzeňská posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel rallyesprinty v Okříškách, v Brně i v Blovicích a na Kopné byla třetí. ,,Po náročném třídenním maratónu na Barum Rally Zlín prošlo auto důkladnou prohlídkou a repasí nejvíce namáhaných komponentů, vůz je nyní připraven k dalšímu startu. Odjíždíme dnes do Vyškova, kde absolvujeme seznamovací jízdy a v pátek nás čeká technická přejímka. Přiznám se, že jsem přišel i těmto rallyesprintům na chuť. Je to do značné míry jiné závodění, než na velkých soutěží, kde často rozhoduje výdrž a taktika. Na jednodenní soutěží jde o velké soustředění a to napětí je znát od startu až do cíle, není čas zvolnit, není čas trochu si oddechnout, závodí se pořád naplno a rozhodují opravdu desetinky sekundy,“ dodává ještě Václav Pech jun.
 
XIII. Rally Vyškov startuje z vyškovského náměstí v sobotu 11.9.2004 v 8:00 a na posádky čeká 221 kilometrů dlouhá trať s osmi rychlostními zkouškami o celkové délce 79 km. Vítěz bude zpět na vyškovském náměstí ve tři hodiny odpoledne.
 
 
 
Jaroslav Štauber
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose